Un grandíssim Maverick Viñales s’ha fet amb la cursa a Austràlia i ha retornat a Yamaha a la senda de la victòria 25 carreres després. Andrea Iannone i Dovizioso han completat el podi.

S’apagaven els semàfors en el traçat de Phillip Island, era moment de la sortida. Marc Márquez patinava i perdia la posició davant d’un Danilo Petrucci que li va menjar la torrada a tota la graella. El pilot de Pramac sortia vuitè, però una gran estratègia de sortida li posava al capdavant. Ja amb la situació normalitzada, Jack Miller prenia el control del liderat.

Tot i la mala sortida, Márquez es mantenia en la segona posició, fins i tot li recuperaria el liderat a Miller. No obstant això, poc li duraria l’alegria al de Cervera que veia com l’Honda no era tan superior com en altres carreres. Arribava Dovizioso com una exhalació des de la novena posició i es col·locava primer en tan sol tres voltes.

Márquez era segon i seguia a un Dovi que obria lloc amb el tercer, Jack Miller. El desaparegut de la carrera era Maverick Viñales. El català havia fet una mala sortida i estava lluitant per remuntar des de la desena posició.

Dovizioso semblava inassolible mentre Márquez i Zarco es barallaven per la segona plaça. Tots dos van arribar aparellats a la primera corba on el francès tocava la posterior de la moto del català i els dos queien a terra.

Es va acabar la carrera per als dos pilots i això va deixar a Maverick amb una segona plaça que no s’esperava. El pilot de Yamaha havia passat a Rossi i a Iannone. Tenia via lliure per davant per atrapar a Dovi, i Maverick ho va aconseguir. Dovizioso havia desgastat a l’excés les seves gomes i arribava a les últimes voltes amb poc ritme.

Viñales encapçalava una carrera boja a Austràlia amb Rossi en la segona posició i Dovi en la tercera. Iannone estava en la quarta, seguit de Bautista, Rins i Miller.

Maverick tirava i ningú podia seguir el seu ritme, mentre fins a quatre pilots lluitaven per la segona plaça. Rossi semblava no tenir clar poder mantenir la plata, Dovi patia per mantenir a Iannone i Bautista a l’esquena.

Es van acabar les voltes i Viñales guanyava la primera carrera de la temporada per Yamaha. L’equip no ho aconseguia des del GP de França del passat curs.

Rossi perdria la segona posició en favor de Iannone que aconseguia atrapar a Maverick, però no aconseguia ficar-li la moto. Completant el podi acabaria Dovizioso que veia com sortint novè es posava capdavanter i acabaria tercer.

Bautista, en substitució de Lorenzo, creuaria la línia de meta en quarta posició. Álex Rins acabava cinquè, per davant d’un Rossi, de més a menys. Miller era setè i es col·locava com a primer pilot independent. L’heroi local superava a Franco Morbidelli, Aleix Espargaró i Bradley Smith que completaven el TOP10.