Avui, dissabte dia 4 de juny no era un dia normal a Montmeló. No era un dissabte normal de lliures i classificació. Res, res és normal quan un dels teus companys mor en un accident brutal. Res és normal quan el sol brillava sobre l’asfalt calent del circuit mentre un accident ho canviava tot.

Un company, un amic, un rival i una promesa mundial, tot en una mateixa persona. Una persona que agafa les maletes i marxa, marxa cap al cel on no podrà gaudir de les motos. És paradoxal i trist veure com poques hores abans, aquesta persona escrivia a Twitter les ganes que tenia de córrer a Montmeló i que poc després, aquest gran circuit se’l treia de sobre. Només ens falta demanar que Luis Salom descansi en pau.

Dit això, la vida contínua. Tots recordarem a ‘El Mexicano’ sempre i ell hagués volgut que les motos rodessin de gom a gom pel circuit pel que el cap de setmana segueix amb relativa normalitat. En aquesta ocasió, Moto GP és la protagonista i és que 60 minuts separava a Viñales de la meritòria primera posició d’aquests pioners tercers entrenaments lliures pel canvi de traçat del circuit. En aquesta ocasió i per a la carrera i la classificació la corba del Europcar es modifica i es farà com en F1 per reduir la velocitat dels pilots.

La sessió començava amb un sol radiant sobre el traçat de Montmeló, els pilots sortien a pista des del primer minut per aclimatar-se i buscar l’eix de major velocitat a la nova zona. Molts pilots marcaven temps al començament però Jorge Lorenzo era el que destacava marcant un bon 1:46.693s.

Una sèrie de voltes ràpides per part de Lorenzo i de Márquez li posava pebre a aquests tercers entrenaments lliures. Al final ens n’adonem del perillós que és aquest esport veient a Iannone posant-se a 346 km/h a final de recta.

Mentre Márquez i Lorenzo es desafiaven per la primera posició, el senyor Dani Pedrosa tocava la porta a la lluita i marcava un gran 1:45.818s per posar-se en primera posició. Iannone es quedava 4º, Aleix Espargaró 5º i Valentino 6º.

A només 20 minuts perquè la sessió finalitzés, Márquez perdia la moto en la corba 2 just després de sortir del box. Durant tota la sessió el català ha hagut de fer màgia per aguantar la moto en peus fins que al final no ha pogut.

Després de Dani i, a 10 minuts que finalitzés la sessió, Maverick Viñales es posava primer i li picava l’ullet a Yamaha mostrant-se fort al capdavant i traient-li la pole a una Honda.

Els 10 primers passen directament a la Q2 i Valentino Rossi, faltant 5 minuts, es quedava fora cosa que li obligaria a passar per la Q1. Però ‘Il Dottore’ coneix la moto com el palmell de la seva mà i en la seva ultima volta es posava dins dels 10 primers.

I així es acabava la cosa, una gran gran volta de Maverick Viñales li serveix per aconseguir la primera posició d’aquests lliures 3. Marc Márquez i Pedrosa li acompanyaven en els altres dos calaixos del podi. Després del Top3, Valentino Rossi, Espargaró, Lorenzo, Redding, Petrucci, Crutchlow i Iannone tancant els 10 primers i els 10 que no hauran de fer la Q1.