Richard Verschoor (MP Motorsport) finalment s’ha coronat com a campió de la F4 Spanish Championship certified by FIA. Victòria per al pilot holandès, seguit dels dos finlandesos de Double R, Tuomas Tujula i Tuomas Happalainen.

Des de la classificació, Richard Verschoor ja apuntava maneres. La jornada de dissabte es feia de bon matí amb un clima immillorable i malgrat que la temperatura de pista no era massa elevada, els cotxes aconseguien millorar els temps que havien aconseguit en els entrenaments de divendres.

Malgrat haver tingut més ritme en les dues sessions de divendres, Xavier Lloveras (MP Motorsport) no aconseguia comandar la primera classificació del cap de setmana. Per davant seu es col·locaven Verschoor, que aconseguia la pole al circuit del Jarama, Happalainen i Tujula. El pilot holandès del Red Bull Junior Team marcava un 1’33.013, temps que li acostava més encara si cabia al seu anhelat títol de la F4 Espanya.

A la tarda es disputa la primera cursa de les tres que es disputen aquest cap de setmana. Verschoor aconsegueix mantenir la primera posició en els primers metres, mentre Lloveras feia una molt bona sortida en la qual aconseguia avançar a Happalainen i s’aparellava roda a roda amb Tujula a l’exterior de Fangio, primer revolt del circuit. Al revolt de Le Mans, tres revolts després de donar la sortida, Antolin Gonzales (Drivex) patia un accident en anar-recte en aquesta corba i acabar sota de la barrera de pneumàtics, el que provocava la sortida del cotxe de seguretat.

Al pas per meta trobàvem a Richard en primera posició, Tuomas Tujula en segona posició i Xavier en tercera plaça, i per trobar a Happalainen hem de baixar fins al lloc número 5. En retirar el safety car, tan sols quedaven 18 minuts més una volta extra i les batalles se succeïen en pista. Una de les més emocionants es disputava entre els dos pilots finlandesos de Double R i Xavier Lloveras, que va tenir un terrible desenllaç per al pilot català, ja que patia un toc amb Happalainen i baixava fins a la posició 8, el que condicionava molt la seva carrera .

Final de carrera amb victòria per a Richard Verschoor, que es fa amb el títol de la F4 Spanish Championship certified by FIA. Només arribar al pòdium, el pilot holandès estava exultant i se li veia la felicitat en els ulls d’aquest noiet de 15 anys, que somreia en nosaltres preguntar-li si el seu següent pas seria la Fórmula 3 i ens deia: “qui sap ? “.