Avui s’ha publicat la llista definitiva d’inscrits per a aquesta temporada de Rallycross, on aniran de forma fixa fins a 18 pilots de nou nacionalitats diferents. Les grans estrelles de la categoria es mantindran un any més per lluitar per un títol que es presenta d’allò més igualat i emocionant que mai.


18 pilots de nou nacionalitats diferents, així queda configurada la nova temporada de Rallycross 2017. En els últims dies s’han acabat de configurar les últimes incorporacions i moviments de pilots i equips, amb algunes novetats destacades.

Com ja es va anunciar setmanes enrere, EKS i Peugeot-Hansen disposaran de tres unitats de forma regular tot l’any, amb Mattias Ekström, Toomas Heikkinen i Reinis Nitiss en el cas dels primers i per Timmy Hansen, Sebastien Loeb i Kevin Hansen per als segons.

A més, els altres dos equips principals també estaran presents amb dues unitats cadascun. Hoonigan Racing continuarà amb Ken Block i Andreas Bakkerud, mentre el nou equip PSRX Volkswagen Sweeden comptarà amb dos dels pilots més importants de la graella, Petter Solberg i Johan Kristoffersson.

Una de les moltes novetats d’aquest 2017 és el nou equip MJP Racing Team Àustria, que comptarà amb els serveis de Timo Scheider i Kevin Eriksson. Els dos pilots que estaven en aquesta formació el passat 2016 formaran parella de nou en l’equip Team STARD, que es va presentar recentment i comptaran amb Timur Timerzyanov i Janis Baumanis.

Finalment, el Mundial de Rallycross obre un apartat a la seva llista d’entrades individuals amb pilots que no comptaran amb una estructura oficial. El primer cas és el de JB Dubourg, que disputarà tota la temporada amb el Peugeot 208 que li va donar el triomf a Kevin Hansen en el Campionat europeu. També es troba en mateixa situació Niclas Gronhölm que correrà per GRX, Guy Wilks que ho farà per al Loco World RX Team i l’última novetat d’aquest hivern, Kornel Lukács, pilot hongarès que amb l’equip Speedy Motorsport portarà el KIA Rio per primera vegada al campionat.

També, de manera puntual durant l’any, està confirmada la presència de Max Pucher i Andrew Jordan en l’equip MJP Racing Team Àustria durant el RX de Gran Bretanya.

La temporada començarà dins de just un mes, durant el cap de setmana del 1 al 2 d’abril al Circuit de Catalunya-Barcelona, ??on ja es va rodar amb èxit els dos últims anys al mes de setembre.

Llista definitiva del Mundial de Rallycross 2017:

# Pilot Nac. Cotxe Equip
1 Mattias Ekström SUE Audi S1 EKS RX quattro EKS Performance AB
57 Toomas Heikkinen FIN Audi S1 EKS RX quattro EKS Performance AB
43 Ken Block USA Ford Focus RS RX Hoonigan Racing Division
13 Andreas Bakkerud NOR Ford Focus RS RX Hoonigan Racing Division
44 Timo Scheider ALE Ford Fiesta MJP Racing Team Austria
96 Kevin Eriksson SUE Ford Fiesta MJP Racing Team Austria
7 Timur Timerzyanov RUS Ford Fiesta Team STARD
6 Janis Baumanis LET Ford Fiesta Team STARD
21 Timmy Hansen SUE Peugeot 208 WRX Team Peugeot-Hansen
9 Sebastien Loeb FRA Peugeot 208 WRX Team Peugeot-Hansen
11 Petter Solberg NOR Volkswagen Polo GTI PSRX Volkswagen Sweden
3 Johan Kristoffersson SUE Volkswagen Polo GTI PSRX Volkswagen Sweden
87 JB Dubourg FRA Peugeot 208 DA Racing
15 Reinis Nitiss LET Audi S1 EKS RX quattro EKS Performance AB
68 Niclas Gronholm FIN Ford Fiesta GRX
37 Guy Wilks GBR VW Polo Loco World RX Team
10 Kornel Lukacs HUN KIA Rio Speedy Motorsport
71 Kevin Hansen SUE Peugeot 208 WRX Team Peugeot-Hansen