Just començava la tarda i l’escuderia italiana ha fet oficial la seva màquina de cara a la temporada entrant de la mà d’Aleix Espargaró i Sam Lowes. El nom del model de la mateixa serà RS-GP.

Aprilia Racing Team Gresini ha presentat les motos amb les que correrà als mundials de MotoGP i WorldSBK a la ciutat italiana de Noale, seu de l’equip.

El dos pilots encarregats de pilotar les màquines d’Aprilia seran Aleix Espargaró, onzè classificat en el curs anterior però lluitant pel podi en algunes curses i Sam Lowes, cinquè en la categoria de Moto2 a la passada temporada.

Després dels test del gener (Sepang) i febrer (Phillip Island) quedarà el del circuit de Losail del 10 de març, mateix escenari on el mundial donarà el tret de sortida d’aquí a tres setmanes. Pel camí, podrem veure també la pretemporada motociclística de Moto2 i Moto3 a Jerez (8 de març) i Losail (17 del mateix mes).

Lluny queda l’any 2015 on Aprilia va tornar a MotoGP després d’haver marxat al 2004 acabant la temporada en el cinquè lloc on competien set constructors. Al 2016, les coses es van mantindre en quant a posició però van sumar molts més punts, passant d’obtenir-ne 36 a 101. No obstant, aquest cop només van competir cincs escuderies sense comptar la invitació de KTM a l’últim Gran Premi.

Aquest 2017 és un altre motiu per a seguir progressant amb el talent del novell Sam Lowes donant el salt al màxim nivell amb Aleix Espargaró com a company, qui buscarà ajudar en el desenvolupament de la moto.

DECLARACIONS

-Aleix Espargaró:

“Estic content de presentar la moto que farem servir durant aquesta temporada. Sempre està bé començar un projecte, especialment perquè tinc una gran confiança en el que està fent Aprilia. Possiblement pugui ser una bona temporada, però encara ens falten coses per millorar tot i no haver afluixat el ritme. Hi ha moltes ganes de progressar, tenim els objectius clars i volem aconseguir-los deixant-nos la pell a la pista. Només hem d’afrontar la primera cursa a Qatar i enfrontar-nos als nostres rivals”

-Sam Lowes:

“En primer lloc, estic content de formar part d’una família de les curses amb una història tan prestigiosa com la d’Aprilia. No puc esperar per a començar a rodar a Qatar. Penso que durant l’hivern només hem mostrat el 85% del nostre potencial i a la primera cursa vull definir una bona base a partir de la qual poguem construir pas a pas cap a València. Pretenem entrar als punts des del principi i estar entre els deu primers en poques curses, més endavant ens plantejarem objectius importants a MotoGP. Crec en mi i crec totalment en el potencial de la moto i de l’equip”.

-Fausto Gresini, manager de l’equip de MotoGP:

“Ens apropem a la temporada 2017 sabent que tenim un punt de partida positiu perquè a Sepang i Philipp Island l’equip i els pilots van treballar molt bé. Per una part, Aleix ha estat ocupat conduint la nova RS-GP aconseguint un sentiment bo i subministrant informació important a l’hora de de dur a terme el desenvolupament tècnic. D’altra banda, Lowes ha fet un progrés significatiu i està bastant més a prop del seu company d’equip en quant a temps de volta. Sam afronta aquesta nova aventura amb l’actitud correcta, s’ha concentrat en adquirir l’experiència necessària. La nova RS-GP és preciosa i no podem esperar a veure-la en acció amb aquests nous colors. Estem llestos per a un nou desafiament emocionant a Aprilia Racing.

Romano Albesiano, manager d’Aprilia Racing:

“Per a nosaltres el 2017 comença amb una situació molt diferent comparada amb la de l’any passat. Sabem que tenim una nova moto, l’RS-GP, que ha adquirit un bon nivell competitiu. Les evolucions que estudiem i apliquem en vista a la nova temporada afecten en cada aspecte de la moto: el pes optimitzat, l’equilibri total, el rendiment del motor i el paquet d’electrònica. Hem dut a terme una operació que ha afectat a tots els àmbits però sense canvis dràstics. Considerant que la base inicial és bona volem donar un pas endavant en quant als objectius dins el projecte d’Aprilia a MotoGP. A Aleix li agrada la nova idea i té suggeriments bastant clars respecte a possibles millores que treballarem al llarg de la temporada. El nostre objectiu després de lluitar per estar entre els deu primers és millorar mirant cap endavant”.