L’esdeveniment inclusiu va tenir lloc dimarts, amb una cursa per relleus amb bicicletes i handbikes com a plat fort de la jornada

La cinquena edició del Gran Premi Fundació Isidre Esteve es va celebrar ahir al Circuit de Barcelona-Catalunya, un esdeveniment que pretén reivindicar un any més l’esport inclusiu i que any rere any es consolida com una de les cites solidàries imprescindibles en el calendari del traçat.

Els grans protagonistes del Gran Premi Fundació Isidre Esteve han estat els esportistes que s’han reptat a la cursa per relleus. Es tracta d’una prova que ha congregat a més de 100 participants, comptant amb la participació tant de persones amb capacitats especials com sense elles en equips mixtos de tres persones. Tots ells han rodat pel traçat mundialista exhibint els valors de l’esport inclusiu. Com és habitual, el GP FIE ha comptat amb el suport d’esportistes i algunes personalitats del món de la cultura i l’oci com Gerard Farrés, Pep Plaza o Alex Crivillé.

Copyright: Circuit de Barcelona-Catalunya

Amb la cursa per relleus com a plat fort, el GP FIE ha celebrat també altres activitats. Al matí, un nombrós grup de nens i nenes ha participat en tallers d’educació viària, activitats d’esport adaptat per a posar-se en la pell de les persones amb mobilitat reduïda i fins i tot han dut a terme una visita per les instal·lacions. Els més petits han pogut interactuar també amb esportistes paralímpics.

L’objectiu d’aquest esdeveniment no és un altre que donar a conèixer les activitats socials que realitza la fundació, conscienciar i generar recursos addicionals que contribueixin a sufragar les iniciatives de la Fundació Isidre Esteve.

Actualment, els principals esforços de la FIE estan dirigits als Centres Pont que manté al CAR de Sant Cugat (Barcelona) i a Vigo, on, a través de la pràctica de l’esport, ajuda a persones amb problemes de mobilitat reduïda o altres minusvalideses, a més de dones que han patit violència de gènere, a millorar la seva qualitat de vida i autonomia, així com a reinserir-se a la societat.