Les 6 hores de Spa sempre són un bon preludi del que es pot veure a mitjans de juny a les mítiques 24 hores de Le Mans, emblemàtica cursa que forma part de l’anomenada triple corona juntament amb el GP de Mònaco de Fórmula 1 i les 500 milles d’Indianapolis de la IndyCar. El gran favorit per a la victòria era l’equip Toyota, l’únic que disposa d’un LMP1 amb tecnologia híbrida.

De totes maneres, la cosa es va complicar a la classificació d’ahir quan es va desqualificar al cotxe #7 per irregularitats en el seu mesurador de carburant, havent de prendre la sortida des del carril de boxs i havent d’esperar a que els seus rivals realitzin una volta al circuit de Spa-Francorchamps. Per tant, aquell era un dels focus d’atenció, la remuntada del prototip japonès.

D’altra banda, hi havia el debut de pilots com Fernando Alonso, Jean-Éric Vergne o la tornada a les curses de Pastor Maldonado, aquests dos últims a la categoria de LMP2. L’inici de la cursa va ser accidentat ja que hi va haver diversos tocs entre els GT de la categoria amateur i el Porsche de l’equip Gulf va haver de estavellar-se contra els murs al sortejar Les Combes per tal de no impactar amb altres competidors. Allò va obligar al cotxe de seguretat a fer acte de presència. Una cosa que va ajudar, en gran mesura, al Toyota #7, que li va permetre enganxar-se al grup a les primeres de canvi.

A poc a poc, anaven passant les hores i s’anaven desenvolupant les lluites, especialment en les categories de GT, on els Ford i els Porsche 911 RSR es veurien embolicats pel liderat de la seva categoria reina fins que Harry Tincknell, seguint el rebuf del seu company d’equip, va perdre el control del cotxe tal com ho va fer Pietro Fittipaldi en la jornada d’ahir a Eau Rouge, acabant amb la cursa del Ford GT #67 i obligant al cotxe de seguretat a fer una segona aparició.

De fet, els accidents han estat a l’ordre del dia. Ja superada la meitat de la cursa i apropant-la més al final que al seu inici, una lluita entre els Rebellion i el SMP Racing #17 acabaria malament. Tan sols quedava una hora de cursa quan Matevos Isaakyan va perdre el control del seu cotxe al Radillon, destrossant el seu LMP1 i obligant al cotxe de seguretat a fer una nova visita al traçat belga. Allò anava a obrir una nova cursa a l’esprint.

Els dos Toyota quedarien separats per uns pocs segons, completant així la remuntada del #7 mentre que a LMGTE PRO el Ford #66 quedaria separat per poc temps dels dos Porsche. A la categoria petita de GT, els dos Aston Martin. Ha estat una última hora frenètica en què tothom buscava millorar la seva posició, fins i tot a LMP2, la categoria menys disputada, però la lluita pel segon calaix del podi entre les dues unitats de l’equip gestionat per Jackie Chan i l’Alpine Signatech Matmut va ser espectacular.

Finalment, la bandera a quadres la va rebre un pletòric Fernando Alonso que torna a guanyar una cursa 5 anys després. A LMP2 va vèncer el G-Drive Racing mentre que a LMGTE PRO va vèncer el Ford de Chip Ganassi supervivent i a la categorñia petita va haver doblet d’Aston Martin.

Tot a punt per al gran espectacle de les 24 hores de Le Mans a mitjans de juny.

Traducció de l’article original en espanyol de Carles Segalés a FormulaRapida.net.