S’ha acabat l’espera, la temporada 2018 del DTM ja està en marxa. El veterà Gary Paffett va marcar la Pole en la sessió classificatòria i va conservar la primera plaça en l’arrencada. La sortida va ser neta, i no hi va haver incidents en els primers revolts, ni tan sols a la sempre complicada forquilla de Hockenheim.

Marco Wittmann, Lucas Auer i Timo Glock seguien a Paffett. Auer no va trigar a posar-se segon. Als 10 minuts, Auer va aprofitar el DRS per posar-se al capdavant, i Glock va fer el mateix amb Wittmann. Els dos BMW eren seguits de prop per un Pascal Wehrlein que tornava al campionat després de dos anys a la F1. Dani Juncadella, que també torna a la competició amb Mercedes, era dotzè.

Als 20 minuts de cursa, Mike Rockenfeller va ser el primer pilot del Top 10 a parar, encara que Jamie Green i el rookie Robin Frijns ho havien fet abans. Dos girs més tard ho van fer els BMW de Glock i Wittmann, que seguien tercer i quart.

Un cop van parar els líders, les quatre primeres posicions es van mantenir, tot i que estaven tots per darrere dels que encara no havien parat. Rockenfeller va ser el major beneficiat, ja que estava entre Wittmann i Wehrlein, en cinquena posició virtual. No obstant això, Paffett va superar Auer per recuperar el liderat, i l’alemany de Mercedes ara veia la seva segona posició amenaçada per Glock.

A falta de 20 minuts, René Rast, el vigent campió i líder de la cursa; i Juncadella van parar. Només faltava Nico Müller per visitar el box perquè es restablís l’ordre. La baralla per la quarta plaça entre Wittmann, Rockenfeller i Wehrlein estava sent frenètica i el campió de 2015 va guanyar una plaça davant Rockenfeller. L’alemany d’Audi va cometre un error i va perdre dues places més, amb Edoardo Mortara i Bruno Spengler, de manera que ja era vuitè.

Tant Mortara com Spengler van superar també a Wittmann; mentre Rockenfeller, per darrere, va perdre dues places més, amb Paul Di Resta i el debutant Joel Eriksson. La remuntada de Mortara seguia i va superar Wehrlein per posar-se quart.

No hi va haver més canvis importants d’aquí al final i Paffett es va endur la primera cursa de l’any amb una sòlida actuació en què només el seu company Auer, que ha estat segon, li ha pogut disputar la victòria. Glock completa el podi amb una carrera també tranquil·la. Mortara, Wehrlein, Spengler, Di Resta, Juncadella, Rast i Loic Duval completen el Top 10. Evidentment, l’ordre en el qual han acabat la cursa és l’ordre actual de la general.

La propera cursa es disputarà demà diumenge a la mateixa hora que avui, a les 13:30 hora local.