Els Toyota lideren les 24 hores de Le Mans a falta de 6 hores de cursa. El Porsche #2 intenta perseguir-lo mentre que la nit ha estat tranquil·la.

Toyota domina però Porsche es manté

La nit arribava i el Toyota #6 mantenia el primer lloc després de l’aturada a box, rodant per davant del Porsche #1, el tercer classificat era el Toyota #5, seguit del Porsche #2.

El Toyota #6 a diferència del Toyota #5, faria menys aturades a box, això permetia al Porsche #2 a superar el Toyota #5 i avançar al seu company d’equip per a la segona posició. Mentrestant, l’Audi Sport Team Joest #7 –que rodava amb 6 voltes perdudes, havia d’entrar al box per reparar el seu cotxe de nou perdent 10 minuts més de cursa. I unes hores més tard, el seu cotxe perdia potència, perdent encara més voltes.

L’Audi Sport Team Joest #8 que rodava cinquè, també havia d’entrar a box per reparar el mateix problema, perdent una volta.

La fiabilitat també afectava al Porsche Team #1 quan rodava Brendon Hartley. El neozelandès romandria gairebé una hora i mitja a box abans de sortir a pista. Però el cotxe seguia presentant problemes i això el feia perdre una hora més, fins que a falta de 13 hores aconseguia sortir a pista.

Tampoc es lliuraven de problemes els equips privats. El Rebellion #13 de Mathéo Tuscher quan rodava sisè veia com el seu cotxe quedava aturat en pista, abandonant la cursa.

El cotxe de seguretat apareixeria per primer cop, després del inicial a la sortida, per tal de netejar el circuit i reparar les proteccions. A continuació, a falta de 14 hores pel final, Mike Conway (Toyota Gazoo Racing #6) perdia molt de temps en pista amb els doblats, i això permetia al Porsche Team #1 apropar-se però, durant la nit, l’equip japonès aconseguia distanciar-se dels alemanys en una volta.

Distància que quedava reduïda quan començava a sortir el sol a falta de 9 hores. Kobayashi (Toyota Gazoo Racing #6) perdia el seu avantatge amb el Porsche Team #2, mentre que el Toyota Gazoo Racing #5 recuperava distàncies i tornava a presentar lluita.

Després d’un període de safety car, el Toyota #5 pilotat per Sébastien Buemi superava al seu company d’equip per al liderat de la cursa.

Alpine domina gràcies a Menezes

Pel que fa a LMP2, el Thiriet By Tds Racing guanyava seguit del Signatech Alpine, però la nit començava amb l’abandonament de Matsuda amb el KCMG #47 a Indianapolis per culpa de problemes de motor. Tot i això l’equip asiàtic assolia tornar a pista però una sortida de pista de Bradley, els feia anar ara sí, al abandonament de la cursa.

També hi hauria problemes a l’equip Krohn Racing #40 on els veuríem fer alguna virolla i també patir problemes de fiabilitat. El Pegasus #28, Andrea Pizzitola (Algarve Pro Racing #25) i el Race Performance #34  tampoc s’escapaven de problemes, en aquest cas, errors de pilotatge.

Però a falta de 13 hores, era el SIgnatech Alpine #36 de Gustavo Menezes qui passava a liderar la categoria, amb mig minut de marge sobre l’Oreca G-Drive #26 de René Rast. El Thiriet by Tds Racing es despenjava fins la tercera posició i es sortiria de pista perdent el frontal del cotxe cap a les set del matí.

A la mateixa hora, Nelson Panciatici (Baxi DC Racing Alpine #64) impactava contra el mur a la primera xicana es veia obligat a abandonar, això sumat amb ‘abandonament del Extrem Speed #30, causava un altre cotxe de seguretat.

Ferrari es resisteix a Ford

A GTE Pro, la cursa s’afrontava amb el domini dels Ford #68 i #69 sobre el Ferrari #82 però en unes diferències de menys d’una volta entre ells.

En aquesta categoria la nit també aportava problemes i un cotxe de seguretat causat per un problema de motor en el Porsche Motorsport #91 de Kévin Estre. Una hora més tard, l’altre Porsche d’aquesta categoria, el Porsche Motorsport #92 pilotat per Jörg Bergmeister, també havia d’abandonar la cursa.

El Ford també tindria problemes, aturant-se a box amb el seu cotxe #68, permetent el liderat de nou del Ferrari (Risi Competizione #82) a falta de 13 hores.

El Ferrari “Americà” liderava però els Ferraris “Europeus” seguien amb problemes, rere problemes. A la nit veien com el AF Corse #71 de Davide Rigon abandonava la cursa.

Però res comparat amb l’espectacular accident de Tommy Milner (Corvette Racing –GM) contra el mur al revolt 2.