Toyota ha anunciat avui la seva futura participació al WRC de la temporada 2017, en la qual han de portar un Toyota Yaris WRC que han mostrat avui al món en un acte al Japó.


El president de Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, va posar fi a mesos d’especulació quan ha fet l’anunci durant una conferència de premsa a Tòquio, en què el Yaris WRC ha fet el seu debut públic amb una decoració especial.

El programa estarà a càrrec de Toyota Motorsport (TMG) a Colònia, Alemanya, que ja ha completat un programa de proves preliminars a Europa amb el Yaris WRC, en asfalt com en terra.

El francès Eric Camilli, que va pilotar un Ford Fiesta R5 del WRC 2 al Ral·li de Monte-Carlo, ha estat triat com el primer membre de l’esquema de desenvolupament de pilots júnior de Toyota.

El pilot de 27 anys ha de dur a terme el programa de test juntament amb l’ex pilot de Subaru, Stéphane Sarrazin, pilot oficial de Toyota en el Campionat del Món de Resistència de la FIA, i el vuit vegades campió de Finlàndia, Sebastian Lindholm.

Toyota ha dit que la seva visita al Neste Oil Ral·li de Finlàndia de la temporada passada els va impressionar.

“Durant la meva estada allà, molts aficionats als ral·lis em van preguntar quan Toyota anava a tornar al WRC. La gent parlava de la història de Toyota al WRC, i em va sorprendre que tanta gent s’enrecordès”.

“L’última vegada que vam competir va ser al 1999. Això em fa pensar que no estem anunciant un retorn, potser un començament. Hem de començar de nou, des de zero i preparar cuidadosament l’equip i els cotxes”, ha explicat.

L’actual Yaris WRC compleix amb la normativa existent, però s’espera a quan les regles tècniques s’actualitzin en 2017 per entrar al WRC.

Toyota va guanyar quatre títols mundials de pilots i tres de marques a la dècada dels noranta amb pilots llegendaris com Carlos Sainz i Juha Kankkunen.

El retorn de Toyota ha estat rebut amb alegria pel director general del Promotor del WRC, Olvier Ciesla.

“Toyota té una llarga i distingida història en l’automobilisme, particularment en el WRC, i estem encantats de donar la benvinguda a un dels gegants de la indústria de l’automòbil de nou al WRC”, ha afegit.

Nota de Premsa de WRC.com