Ahir es va anunciar que Tony Stewart, campió de l’IRL, guanyador d’una Pole a l’Indy 500 i tricampió de la NASCAR, tornarà a la Indy 500 en l’edició d’aquest any. La seva fundació patrocinarà la tercera entrada de l’equip SPM, amb el pilot encara per confirmar.

Stewart, llegenda de l’automobilisme nord-americà amb un campionat d’IndyCar (llavors IRL) l’any 1997, una pole a l’Indianapolis 500 (1996) i tres títols a la NASCAR Sprint Cup Series (2002, 2005, 2011); es va retirar oficialment de la competició en concloure la darrera temporada de NASCAR.

Prèviament, Stewart va fundar l’any 2003 la Fundació Tony Stewart, que duu a terme activitats relacionades amb la investigació de malalties infantils cròniques, el tractament de pilots lesionats i la protecció animal. Un cop retirat, la fundació ha estat la principal dedicació de l’expilot.

El patrocini de l’Honda número 77 de SPM es farà en benefici de Team One Cure, un projecte encapçalat per un centre de la Universitat Estatal de Colorado que investiga el càncer en animals.

Arran de l’anunci, no van tardar a crear-se rumors sobre la possibilitat que el propi Stewart fos qui pilotés el cotxe patrocinat per ell mateix en la gran cursa. Però ràpidament va sortir l’expilot a desmentir els rumors. Encara no hi ha cap confirmació oficial sobre qui serà finalment l’encarregat de pilotar el 77.

La 101ª edició de la Indianapolis es disputarà el proper 28 de maig, amb les qualificacions previstes pels dies 20 i 21 i les sessions d’entrenament previstes per realitzar-se entre els dies 15 i 19.