Timmy Hansen ha sortit victoriós de la primera final del cap de setmana del CatalunyaRX. La final ha estat marcada pel toc entre els candidats a la corona, Johan Kristoffersson i Kevin Hansen.Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló). – Jornada de dissabte emocionant a Catalunya on s’ha imposat Timmy Hansen. Timmy ha donat la sorpresa als principals rivals pel títol, Kevin Hansen i Johan Kristoffersson.El quatre vegades campió del món de RX era dels favorits per la victòria. El suec era el més ràpid dels lliures i de la Superpole. A més a més, d’aconseguir la primera posició després de les heat, i de la Progression Race.

Final amb polèmica

A la final, la sortida ha estat un moment decisiu. Johan Kristoffersson ha arribat al primer gir emportant-se per davant al seu contrincant Kevin Hansen. Tots dos s’anaven a la grava.Després d’aquest altercat, Niclas Grönholm (Construction Equipment Dealer Team) prenia la directa i es col·locava en la posició d’honor, amb Gustav Bergstöm (Gustav Bergström) perseguint-lo en la segona posició i Timmy Hansen en la tercera. L’estratègia de la Joker Lap ha estat clau per a desencallar la resolució de les posicions de podi, atès que Grönholm s’ha esperat fins a l’última volta per a realitzar aquest pas més llarg per un dels revolts. Timmy Hansen, que ja havia fet la Joker Lap, s’ha posat en aquest precís moment primer, amb Grönholm enganxat a ell.Aquest canvi de posició s’ha produït a pocs metres de la línia de meta, el que ha provocat que tots dos pilots consagressin aquestes places. Gustav Bergstöm s’ha conformat amb una tercera plaça més que merescuda. Els eterns rivals, Johan Kristoffersson i Kevin Hansen, han estat quart i cinquè respectivament. Amb aquest resultat, Kristoffersson no ha pogut segellar encara el seu cinquè títol mundial, però la celebració podria arribar demà al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Primeres sessions per a l’RX2e

A diferència del World RX, la categoria RX2e no disputa una doble final a Barcelona. Per aquest motiu, els seus participants avui han dut a terme unes primeres sessions d’escalfament. Al Heat 1, ha estat Nils Andersson el més ràpid, sumant un temps de 4:21.727, amb Isak Sjökvist segon i Patrick O’Donovan tercer. En la segona tanda, ha estat Isak Sjökvist el més avantatjat, seguit d’Andersson i Viktor Vranckx.Els participants de casa, per part seva, han tingut llums i ombres. Pepe Arqué ha obtingut el millor temps d’entre tots ells, amb una doble cinquena plaça. Pablo Suárez, que ha estat sisè al Heat 1, no ha pogut acabar al Heat 2, tanda en la qual ha perdut un pneumàtic a causa del contacte amb els seus rivals. Carlos Checa també ha calcat els seus resultats en totes dues tandes, signant el vuitè millor temps. Laia Sanz ha estat la pitjor parada de tots i ha hagut de fer front a una virolla en la primera tanda i alguns problemes amb el seu RX2e en la segona.

El president de la Generalitat inaugura l’e-Mobility Experience

Per a més informació, accedeix al article: El president de la Generalitat inaugura l’e-Mobility Experience (formularapida.net)

Accés als esdeveniments

Els assistents poden accedir per la porta 3 a partir de les 9.30. Per a estacionar, ho poden fer al pàrquing IN6. Les tribunes B, C i G són obertes per a seguir l’activitat a pista. L’horari de la fira és de 10 a 18 h durant tot el cap de setmana.