El pilot de Brad Jones Racing va ser l’unic en baixar del 1:29 en la jornada de proves. Scott McLaughlin va dominar gran part del dia, pero va patir un accident per una punxada


Tim Slade va ser el pilot més ràpid de la única jornada de test colectius dels Virgin Australia Supercars a Eastern Creek. Adelaide és cada cop més a prop i els equips terminen de pulir dades de cara a la primera cita de la temporada.

Els Supercars són una categoria molt igualada, i per això les jornades de proves son importantíssimes ja que els equips necessiten conèixer els seus punts febles i forts. Els organitzadors ajuden als equips d’aquesta forma, amb un dia de test per a tots els formants de la graella.

Slade va batre el rècord de la pista per quasi dues dècimes. El #14 de Brad Jones Racing vol vomençar la temporada bé, després de un final de 2017 força consistent i ràpid. El test, però, no ha ajudat gaire a causa de la calor i el desgast dels neumàtics, pero el pilot reconeix la feina feta per l’equip de Brad Jones.

“Brad ha invertit molt en la post-temporada, amb xassissos nous, motors i d’altres coses. Obviament és només un test, i ens ha ajudat poc per la alta degradació dels neumàtics”, ha comentat Slade a Supercars.com.

Les proves han servit també per trobar una sol·lució a les punxades vistes a Phillip Island al 2017. La organització sembla que ha decidit tornar als compostos de 2016, i per Dunlop -proveïdor oficial del campionat- aquest test ha sigut un punt en el que basar-se per evolucionar al futur.

De fet, la jornada va ser molt dura pels neumàtics, en especial a tandes llargues. Scott McLaughlin, subcampió de 2017, va patir una sortida de pista després de que es desinflés el neumàtic davanter dret. El de Dick Johnson Team Penske va ser sisè al test, a menys de dues dècimes del segon classificat, Fabian Coulthard, i a quasi set dècimes de Slade.

En quant al campió, Jamie Whincup, només va poder ser vuitè. El pilot de Triple Eight no es va notar còmode en tot el dia, i va quedar per darrere del seu company d’equip, el multidisciplina Shane Van Gisbergen.

Van Gisbergen també va ser protagonista negatiu. A pista, es va tocar amb Jack Le Brocq, pilot de TEKNO Autosports i va anar a buscar-lo al box. Jonathon Webb, director de TEKNO, es va encarar amb el neozelandès. Els comissaris del pit-lane i els membres d’ambdós equips els van separar sense que s’arribés a les mans.

També va tornar a brillar Simona de Silvestro. La ex pilot d’Indycar va acabar a un segon de Tim Slade, en el que és una millora substancial del seu ritme vers 2017. Aquest serà el segon any complet de la fèmina a la categoria, i s’espera molt de la seva velocitat després d’un bon event final a Newcastle al novembre passat.

La primera cita dels Supercars serà a Adelaide en dues setmanes. És una de les cites més esperades de l’any, i un dels caps de setmana més màgics de la categoria. Un clàssic de l’automovilisme australià, i que llegiràs a Fòrmula Ràpida.

 

FOTO | Freightliner Racing