El Porsche #17 de Weber, Hartley i Bernard s’ha fet amb la victòria en les 6 hores de Fuji. El Porsche #18 ha acabat segon, signant un nou doblet de Porsche L’Audi #7 ha estat tercer, en una cursa complicada on la pluja ha estat la protagonista.

 

Hora 1: Audi lidera sota la pluja després de que marxi el safety car

La cursa va començar darrere el safety car, ja que la pista estava molt mullada i encara queien algunes gotes sobre el circuit japonès de Fuji. La pluja es va intensificar i el cotxe de seguretat va trigar a anar-se’n, i diversos cotxes van decidir entrar a boxes per canviar els pneumàtics de pluja extrema i posar benzina.

Després de 40 minuts darrere del safety car, va començar la carrera de veritat, amb la pista molt delicada. El Porsche #17 va ser el primer a sortir-se de pista i va perdre moltes posicions, mentre els Audi que en aquesta cursa anaven amb la configuració d’alta càrrega aerodinàmica, es van col·locar al capdavant de carrera.

En LMP2 liderava el Team Sard Morand, mentre que a GTE Pro Calado va mantenir el liderat sobre Vilander i els dos Porsche del Team Manthey, que com van demostrar la setmana passada a Petit Le Mans, són molt ràpids en aigua.

Dues voltes més tard, vam tenir el primer incident de la cursa, el Toyota #2 va tocar al Porsche #18 i van trompejar tots dos. Això els va fer perdre força temps respecte al cap de cursa.

Amb aquestes condicions, els Toyota es van veure beneficiats, i vam tenir una bonica batalla entre els dos Porsche i el Toyota #1, que es defensava amb ungles i dents dels atacs dels cotxes alemanys. Finalment el Porsche #18 va aconseguir superar el Toyota per col·locar-se tercer.

Complíem la primera hora de cursa amb Fassler en l’Audi #7 al capdavant, seguit per Jarvis en el #8, a més de 14 segons. Després d’ell anava Dumas en el #18, retallant temps. En LMP2 liderava l’equip Signatech Alpine, i en GTE Pro Calado mantenia la primera posició, seguit dels dos Porsche.

Hora 2: Fassler i Audi segueixen al capdavant

Dumas estava rodant molt ràpid i va poder superar a Jarvis en l’Audi #8, poc abans que comencessin les parades en boxes. Tandy després d’un stint bestial, va col·locar el Oreca #47 en la primera posició de LMP2 mentre que Christensen es va col·locar amb el Porsche #91 líder de GTE Pro.

Després de la primera parada a boxes, Fassler en l’Audi #7 seguia al capdavant, però tenia cada vegada més a prop al Porsche # 18 que estava a menys de 6 segons. En tercera posició hi havia el Porsche #17, amb l’Audi #8 de Jarvis darrere.

Després de diversos errors i diverses sortides de pista, Tandy va perdre el liderat en LMP2, cedint-lo al Signatech Alpine #36. En GTE Pro Lietz va prendre el relleu del seu company Christensen en el Porsche #91, que rodava en primera posició seguit del Ferrari #71.

Amb això es complien les dues primeres hores de carrera. L’Audi # 7 continuava al capdavant, seguit pel Porsche #18 a 3 segons, i el Porsche #17 a 10. En LMP2 i GTE les coses seguien com abans, amb el Signatech i el Porsche #91 al capdavant.

Hora 3: Porsche avança a Audi i s’escapa

Abans de la segona tanda d’aturades a boxes, vivim una de les millors lluites de la cursa. Dumas va arribar a l’Audi #7 i ho va avançar fàcilment, al contrari que Mark Webber, que va tenir una lluita preciosa amb Fassler per la segona posició, amb diversos avançaments per volta.

L’Audi #7 va ser el primer a parar, i se la van jugar a muntar slicks ja que no plovia, i la pista s’estava assecant, una volta més tard, va fer el mateix el Audi #8. En ambdós casos Audi va canviar de pilot, Lotterer i Di Grassi es van pujar als cotxes.

El Team Sard Morand va provocar la primera full course yellow de la carrera, després de sortir al primer revolt i tocar-se contra el mur en intentar tornar a pista. El Porsche #17 acabava de parar, i s’havia pujat Hartley, mentre que el #18 no, i es va veure beneficiat.

La bandera verda va tornar a falta de 3 hores i mitja per al final i el Porsche #18 havia augmentat el seu liderat fins als 50 segons sobre el Porsche #17, que a la vegada tenia a l’Audi #7 just al darrere, a menys de 5 segons.

Lotterer anava com un tir i en poques voltes va enxampar al Porsche #17. Amb una maniobra magistral, el pilot alemany va superar a Hartley per col·locar-se en segona posició.

Just abans d’entrar a l’equador de la cursa, la fiabilitat va començar a jugar males passades. El Toyota #2 es va haver de ficar al garatge, pel que sembla per problemes amb el motor. En aquest mateix moment, la pluja va tornar a caure sobre Fuji.

Hora 4: Porsche augmenta el seu lideratge

Harvey va avançar a Lotterer passat ja l’equador de la carrera, per situar el Porsche #17 en segona posició. G-Drive es va posar al front en LMP2 amb el #26 mentre que en GTE Pro ho van fer els pilots del Ferrari #51, seguits pels dos Porsche del Team Manthey.

Pilet va atrapar a Vilander, que estava en primera posició amb el seu Ferrari #51, i va començar una bonica lluita pel liderat de GTE Pro. El pilot francès de Porsche va superar a Vilander amb un bon avançament a final de recta.

A falta de dues hores i mitja, l’Extreme Speed ??#31 va fer una virolla en l’última volta i en intentar reincorporar-se, es va quedar enganxat al piano, provocant la segona full course yellow de la cursa.

Amb això es complien les primeres 4 hores de cursa, el Porsche #18 seguia amb un marge de gairebé un minut amb el Porsche #17, per darrere estava l’Audi #8 i el #7 que havia fet una estratègia diferent.

Hora 5: La cursa s’estabilitza, encara que res està decidit

Durant els següents minuts, la cursa es va estabilitzar i ja quan quedava menys d’una hora i mitja, els LMP1 van entrar a fer la seva última parada llarga. Canvi de pilot i pneumàtics per només haver d’entrar més tard a posar benzina.

La fiabilitat va continuar afectant als cotxes, i aquest cop la mala sort va ser per al Rebellion #13, que es va quedar parat a la sortida del revolt 1.

Treluyer, qui estava a l’Audi #7, va fer un molt bon stint, aconseguint diverses voltes ràpides per més d’un segon millors que les dels Porsche.

I amb això entràvem en l’última hora de carrera, en LMP1 liderava el Porsche #18, en LMP2 ho feia el Ligier #26, en GTE Pro era Makowiecki qui anava primer i en GTE Am els líders eren Dempsey, Long i Seefried al Porsche #77.

Hora 6: El Porsche #18 li regala la victòria al #17

Pilet va prendre els comandaments del Porsche #92 que anava primer, fins que el pilot francès va cometre un error, cedint-li la primera posició al Ferrari #51. D’altra banda en LMP2, l’Oreca #47 de KCMG es va col·locar primer després de superar el G-Drive #26.

Però Rusinov no vaig donar per vençut i va intentar tornar-li el avançament a Bradley, en un dels intent es van tocar i el Ligier va perdre un dels fars, que es va quedar al mig de la pista i va provocar el tercer full course yellow. G-Drive i Signatech van parar durant la bandera groga i es van veure beneficiats.

El G-Drive #28 va tocar a l’Oreca de KCMG, fent-li trompear i deixant-li gairebé sense opcions a la victòria. Una volta després, el Porsche #88 pilotat per Earl Bamber, es va tancar quan l’Audi #7 l’estava doblant, fent que trompejés i que perdés molt de temps.

El Porsche #18 va haver de complir un drive through per no respectar la velocitat en període de bandera groga, però tot i així, va mantenir el liderat de la cursa.

La lluita entre el G-Drive #28 i l’Oreca #47 de KCMG, fins que a falta de 5 minuts per al final, es van tocar i el KCMG acabar contra el guarda-rail, destrossant el frontal.

Porsche va acabar la carrera signant un nou doblet, amb el #17 de Webber, Hartley i Bernhard al capdavant seguit del #18. En tercera posició ha acabat l’Audi #7 seguit per l’Audi #8. Les dues marques han deixat passar al seu cotxe millor col·locat en el campionat per sumar més punts.

En LMP2 la victòria ha estat per al G-Drive #26, seguit pel Signatech Alpine i l’altre G-Drive.

En GTE Pro la victòria ha estat per al Ferrari #51 de Vilander i Bruni, seguit pel Porsche #92 de Makowiecki i Pilet i el Ferrari #71 de Calado i Rigon. En GTE Am la victòria ha estat per l’equip de Patrick Dempsey.