L’equip Strakka Racing ha anunciat que està treballant en el desenvolupament d’un LMP1 per a 2017 en la categoria d’equips privats. Serà el primer cotxe totalment fet per l’equip Strakka Racing.


 

A l’equip Strakka no li van agradar les noves reglamentacions de LMP2 de cara a 2017 i de seguida van confirmar que eixe any tornaran a la màxima categoria de la resistència amb un cotxe 100% fet per ells, que comptarà amb múltiples avanços de fabricació així com parts fetes amb impressores 3D.

Estes noves reglamentacions fan que el seu nou Strakka-Dome S103 que va debutar enguany quedarà inutilitzable a finals de 2016. L’equip ha decidit utilitzar eixe xassís per a proves del LMP1 pel que no tornarà a córrer. En el seu lloc l’equip correrà amb un xassís Gibson-Zyteck que té en propietat.

És una llàstima que després de tant esforç, el Strakka-Dome S103 només vaja a disputar 3 curses, però l’equip ha dit que prefereix centrar-se en aquest nou projecte i usar el S103 per a proves amb el nou LMP1 els ajudarà.

L’equip ja va competir en 2012 i 2013 en LMP1 amb un xassís Honda, aconseguint no molt bons resultats ja que tenien un rendiment inferior al dels Rebellion. Però ara amb un cotxe fet per ells es fixen com a objectiu ser els millors dels equips privats de LMP1 ja que poden desenvolupar més el cotxe, no com en la nova normativa de LMP2.