Després d’haver estat signat per 12 campions del món del motociclisme, el casc “Stop-càncer” ha estat subhastat amb un rècord de 200.000 £, (255.000 €), els quals seran donats a la caritat, i en fer-ho es converteix en el casc més car del món.


Alberto Hernández és un estudiant de la Universitat Espanyola, i sempre ha estat un gran aficionat al motociclisme. La seva gran passió per l’esport de les dues rodes el va portar a conèixer al seu compatriota Oscar Haro, membre del CWM LCR Honda Team, dirigit per l’ex pilot de Gran Premi, Lucio Cecchinello. A través de la seva amistat, als dos se’ls va ocórrer la idea d’un projecte per recaptar fons per a l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer) (www.aecc.es) i Riders for Health (www.riders.org), la organització benèfica oficial de MotoGP.

La seva idea era crear un casc de color rosa, el color associat amb moltes organitzacions benèfiques d’investigació contra el càncer, i que estigués signat per alguns dels pilots més famosos de la història del motociclisme. Per després poder subhastar i donar els béns a la caritat. Dit i fet.

Giacomo Agostini, Ángel Nieto, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Marc Márquez, Dani Pedrosa, Wayne Rainey, Loris Capirossi, Àlex Crivillé, Wayne Gardner, Scott Russell i Randy Mamola; Aquests són els noms d’alguns dels campions més grans que mai ha hagut en aquest esport, i que posen el seu suport a la iniciativa i autografiando el casc. 12 campions del món, que les trajectòries juntes sumen un total de 58 títols mundials. El casc també va aconseguir l’aprovació i autògraf del CEO de Dorna Sports (promotors de MotoGP), Carmelo Ezpeleta.

Gràcies a la col·laboració de les llegendes del passat i del present, així com l’ajuda de Dorna, cadenes de TV, Ràdio, Premsa i Mitjans de Comunicació Social, el projecte de caritat va ser vist per més de 10 milions de persones a tot el món . Amb tant d’esforç posat en la promoció de la subhasta, és lògic que hagi assolit unes xifres de rècord.

Anthony Constantinou, director general de Cwm FX i el patrocinador principal de l’Cwm LCR Honda Team per al 2015, va estar a València per a l’última cursa de la temporada de MotoGP. Després d’haver sentit parlar de la subhasta, es va decidir a participar en directe i va oferir la sorprenent suma de 200.000 £ (255.000 €), el que va deixar a tots els involucrats sense paraules.

Anthony Constantinou dir: “Amb tantes famílies afectades pel càncer, és important que tots ens unim per donar suport a les organitzacions benèfiques que presten serveis vitals per als pacients i els seus éssers estimats. L’equip ha fet un excel·lent treball en la sensibilització i fons. em complau poder jugar un paper en aquesta merescuda causa i espero que inspiri a altres a participar en la lluita contra el càncer”.

A partir d’avui, el casc de “Stop càncer” és el més car del món, sent l’únic que ha recaptat tants diners en una subhasta. La xifra supera amb escreix les actes prèvies establertes pels cascos dels altres dos grans campions: Ayrton Senna, que el 2012 va recaptar 74.750 £ (94.200 €) i un Sebastian Vettel que va ser venut el 2013 per £ 72.100 (90.900 €).

LCR Press Release