Jack Miller romandrà a l’hospital aquesta nit després que li hagin retirat diversos cargols i una placa de fixació que es van utilitzar per tractar una espatlla i una clavícula danyada en diverses ocasions.


Miller es va lesionar l’espatlla dreta el 2012, però posteriorment va patir danys en la mateixa zona dues vegades més. Aquest dimarts, el debutant australià de l’equip CWM LCR Honda ha estat operat pel doctor Xavier Mir a l’Institut Universitari Quirón Dexeus de Barcelona.

“Hem retirat la placa de metall que tenia a la clavícula i que se li va inserir fa exactament un any”, ha explicat el Dr. Mir a motogp.com. “La fractura va tenir complicacions a causa de que es va fer mal els lligaments. Així que hem retirat la placa i reconstruït aquests lligaments”.

“Realment em sento més lleuger del costat dret!” ha fet broma Miller des de la seva llitera hospitalaria. “El Dr. Mir m’ha remogut set cargols i dues plaques”.

“Primer em vaig fracturar l’espatlla el 2012, corrent a Moto3™, després m’ho vaig tornar a trencar a Indianapolis l’any passat, però vaig acabar la temporada. La fractura no havia sanat i la placa es va doblar. Vaig caure de nou a Jerez a finals de l’any passat, la placa es va moure i l’os es va trencar com un tros de fusta. L’any passat em vaig sotmetre a una operació gran, em van posar dos cargols a cada banda per enfortir els ossos. Aquest any, els cargols no estaven realment units a l’os i al final de la temporada tenia un bony estrany a la part superior de l’espatlla”.

“Estarà bé tornar a estar al 100%. Tindré uns dies de descans per deixar que cicatritzi i a continuació reemprenderé la meva preparació per al 2015”.

El Dr. Mir ha avançat que l’australià podrà reprendre la seva preparació física dins de quinze dies:

“Ja m’ha preguntat avui quan podia tornar a fer motocròs!. Cal tenir en compte la cicatriu, ja que s’havia convertit en una cicatriu hipertròfica, però crec que podrà tornar a fer motocròs en un parell de setmanes”.

Aquest dimecres estarà disponible en motogp.com una entrevista completa amb Jack Miller en què el debutant de MotoGP comenta les seves últimes sessions de proves a Malàisia.