Status Grand Prix i els inversors de l’equip EQ8 Caterham Racing de GP2 han anunciat avui un acord que permetrà la compra de l’equip malaisi per part de la formació britànica de GP3. Tot i que la compra es farà efectiva a l’instant, a curt plaç l’acordst no afectarà la competició.


Aquesta tarda dos comunicats paral·lels dels equips Status Grand Prix de GP3 i l’EQ8 Caterham Racing de GP2, junt amb un altre del canal oficial de les GP2 Series han anunciat l’acord de compra. A partir d’ara EQ8 Caterham Racing forma part del grup inversor d’Status Grand Prix.

La intenció és que tot i que la compra ja és efectiva, es remodeli l’empresa i formi unitat amb l’equip de GP3 a partir de l’any que ve. Pel que fa a aquest any, a falta de només una ronda, s’ha anunciat que a la competició es mantindrà el nom actual i no hi haurà cap canvi, ja que aquests estan previstos per l’any que ve.

Per la seva tranquil·litat, Status GP també ha aclarit que a cap dels dos pilots de l’equip Caterham li perilla la plaça, i que tant Pierre Gasly com Rio Haryanto participaran a les dues últimes curses del campionat que tindran lloc aquest novembre a Abu Dhabi.

L’organització de la GP2 s’ha mostrat favorable a tal acord empresarial. Així ho ha expressat el propietari dels drets de la competició, Bruno Michel:

“Em plau donar la benvinguda a l’equip Status Grand Prix a les GP2 Series. Han estat a la GP3 des del principi i han fet bona feina les passades cinc temporades. No tinc cap dubte de que amb l’ajuda i l’experiència del seu personal seran capaços d’assolir el mateix nivell de competitivitat a la GP2 i s’adaptaran ràpidament a les característiques de la categoria.”

L’equip Status també ha volgut expressar la seva satisfacció i així ho ha fet el cap d’equip Teddy Yip:

“Status Grand Prix ha format part de la família de la GP2 durant cinc anys i havent guanyat múltiples curses a la GP3, sempre hem tingut l’ambició de pujar a la categoria mare quan fos l’hora. L’oportunitat que se’ns ha presentat amb un equip establert i compromès com l’és Caterham fa que ara sigui el moment ideal per fer-ho. M’agradaria agrair a Fernandes i Sharizman la seva aportació constructiva a l’acord i a Bruno Michel el seu valuós suport durant les negociacions.”

Per part de Caterham Racing, el propietari Tony Fernandes ho ha vist amb optimisme:

“M’agradaria dir que aquest anunci és molt positiu per nosaltres i per Status Grand Prix. Hem construït un fort equip de GP2 i amb un excel·lent personal que ens fa estar orgullosos junt amb les múltiples victòries i podis aconseguits aquests últims quatre anys a la categoria. Amb aquest acord assegurem la continuïtat de l’equip. M’agradaria agrair a Bruno Michel i a les GP2 Series aquests últims quatre anys a la competició i desitjar la millor de les sorts a l’equip Status Grand Prix.”