Joan Mir ha aconseguit la seva primera pole position al Mundial de Moto3 després d’una sessió de classificació del GP d’Àustria trepidant, en la qual ha caigut dues vegades. Brad Binder ha estat a punt de treure-li la posició d’honor però partirà segon al costat d’Enea Bastianini.


Joan Mir ha deixat tot a tothom sorprès en el circuit del Red Bull Ring, que es troba a la localitat austríaca de Spielberg. El pilot mallorquí ha obtingut la seva primera pole al Mundial de Moto3, i sobretot després de patir una complicada sessió classificatòria.

Mir ha marcat un temps rècord d’1:36.228 que sense saber-ho, li acabaria atorgant la primera posició final. Després d’aquest temps, en un frec a frec amb el seu principal rival, Brad Binder, s’ha anat a terra per primera vegada en el revolt 4. Instants després, després d’intentar millorar el seu registre diverses vegades, el de Leopard Racing ha tornat a caure i no ha pogut rodar més, deixant tot en mans de Binder.

El de Sud-àfrica no ha tingut el seu millor dia, i és que després de dominar la jornada sencera de lliures no ha pogut batre el temps de l’espanyol. Primer per una passada de frenada i després per trànsit, Binder s’haurà de conformar amb sortir demà des de la segona posició. Enea Bastianini, qui havia aconseguit les dues últimes poles d’aquest any, partirà des de la tercera posició de la graella.

En quarta posició es troba una altra agradable sorpresa, Aaron Canet. El d’Estrella Galícia 0’0 ha aconseguit tancar una bona classificació i encapçalarà demà la segona fila de sortida acompanyat per Fabio Quartararo i Francesco Bagnaia. Després d’ells s’han col·locat per tancar les tres primeres files de sortida: Nicolò Bulega, Phillip Oettl i Fabio di Giannantonio.

Pel que respecta als pilots locals, la gran decepció es troba en Jorge Navarro. El pilot valencià no ha pogut passar de la 18a posició i ho tindrà difícil per no perdre punts respecte al seu principal rival pel títol, Binder, que sortirà segon. La resta han tingut una sessió normal amb Jorge Martín 14è, Juanfran Guevara 15è, Gabriel Rodrigo 19è, Albert Arenas 24è, María Herrera 31ª i el debutant Marc Ramírez 32è.

Demà a les 11:oo, hora local, es començarà el primer Gran Premi d’Àustria de Moto3 al circuit del Red Bull Ring.