Andrea Iannone ha aconseguit la pole position per al Gran Premi d’Àustria de MotoGP en una classificació molt ajustada on les Yamaha han presentat lluita a les Ducati.

Q1: Laverty sorprèn a Crutchlow

En la primera classificació, Danilo Petrucci i Eugene Laverty començaven liderant una classificació on Jack Miller patia una caiguda al revolt 4 però tindria temps per agafar la segona moto.

En completar la primera tanda Petrucci seguia líder amb Laverty segon i Crutchlow tercer que veia eliminat el seu temps. Però amb una moto oficial el pilot de LCR Honda acabaria en segona posició finalment, aconseguint l’accés a la Q2 amb Laverty que s’emportava la primera posició en una gran volta.

Q2: Ducati pole, però Yamaha avisa

En aquesta sessió de seguida Dovizioso començaria a l’atac mentre la majoria de pilots feia una volta d’escalfament. L’italià anava a una estratègia de tres tandes a diferència de la resta de pilots.

Amb “Dovi” a box, Iannone prenia el liderat seguit de Jorge Lorenzo. Maverick Viñales es ficava quart provisionalment després d’una volta a l’estela de Rossi.

A meitat de sessió, Dovizioso tornava a la primera posició en la seva segona tanda.

En els últims minuts la majoria de pilots buscaven la roda d’un altre per tal de fer una bona volta, però no feia això Lorenzo que a falta d’un minut es ficava primer. Les Ducati contraatacarien en primera instància però no milloraven el temps del espanyol.

Amb la bandera de quadres, Dovizioso es ficava en pole position provisional, però Rossi i després Iannone superarien al seu compatriota.

Iannone doncs aconseguia la pole position, la seva primera d’aquesta temporada.

Resultats:

1 Iannone 2 Rossi 3 Dovizioso

4 Lorenzo 5 Márquez 6 Viñales

7 Crutchlow 8 Redding 9 Aleix Espargaró

10 Barberá 11 Laverty 12 Pedrosa

13 Petrucci 14 Smith 15 Pol Espargaró

16 Hernández 17 Pirro 18 Rabat

19 Bautista 20 Miller 21 Bradl

22 Baz