Sophia Flörsch ha superat amb èxit la intervenció quirúrgica a la columna vertebral i segons ha declarat el director del seu equip, Frits Van Amersfoort, podrà tornar a competir en el futur.

Després de l’esgarrifós accident que va patir el passat diumenge a la Copa del Món de Formula 3 al circuit urbà de Macao, Flörsch va ser traslladada a l’hospital amb urgència. Es va arribar a témer el pitjor, però una vegada es va descartar que la seva vida pogués córrer perill els metges li van diagnosticar una fractura de columna vertebral.

La lesió requeria una intervenció quirúrgica immediata per a evitar que afectés a la seva mobilitat. L’alemanya es va sotmetre a una operació que va durar més de nou hores i que afortunadament va ser tot un èxit. El director de l’equip Van Amersfoort Racing, Frits Van Amersfoort, va explicar que està convençut que “després d’un temps de recuperació, la Sophia tornarà a competir en monoplaces”.

Després de parlar amb l’equip mèdic, el mateix Van Amersfoort es va encarregar de descartar definitivament la paràlisis en declaracions a la BBC. “Era la por que teníem. Existia el perill i per això la operació s’ha fet tan ràpid. Estem feliços que tot hagi anat tan bé i que s’estigui recuperant”, va manifestar l’holandès.

El compte personal de Flörsch a Twitter també va informar de l’èxit de la intervenció als seus seguidors, que s’havien bolcat amb mostres d’ànim en les últimes hores. “L’equip mèdic està treballant lentament a consciencia per evitar riscos. La intervenció va segons el previst i sense complicacions. La cirurgia que ha començat aquest matí continua”.

L’equip Van Amersfoort també ha fet públic un tranquil·litzador comunicat en les últimes hores mitjançant les xarxes socials en el que expressa la seva alegria per la recuperació de la pilot. “En primer lloc, volem expressar el nostre sincer agraïment per tots els missatges d’ànim a nivell mundial que hem rebut des de l’horrible accident de Sophia a Macao el passat diumenge. Com ja s’ha publicat, la Sophia va sortir ahir de la cirurgia. L’equip d’especialistes va estar més de nou hores per reparar la seva columna i treure-li una espina òssia que estaba perillosament a prop de la medul·la espinal. La vigilància del nervi mostra que les seves funcions nervioses vitals reaccionen bé, el que significa un gran senyal de cara a la seva recuperació”.

D’altra banda, l’altre pilot implicat, Sho Tsuboi, ja ha estat donat d’alta. El japonès també va ser traslladat a l’hospital immediatament després de l’accident però en el seu cas només se li va diagnosticar un fort dolor lumbar. Després de diverses proves, s’ha confirmat que Tsuboi no té cap altre lesió important i que també podrà tornar a competir sense cap problema.