Després de 1504 voltes, l’equip format per la fàbrica Sodikart ha guanyat el FIA Karting Endurance, és a dir, les 24 hores de Karting de Le Mans. La marca francesa motoritzada per TM, formada pel francès Anthony Abbase, l’italià Alex Irlando, l’holandés Bas Lammers i el britànic Tom Joyner, s’ha imposat per només una volta de diferència sobre el segon classificat.

Precisament un altre francès, Adrien Renaudin, ha estat qui ha liderat aquest equip, anomenat JFJ Performance, que s’ha quedat a només un gir del vencedor. Acompanyat per Jean Nomblot, Kevin Petit i el belga William Godefroit, amb el mateix xassís que el vencedor però motoritzats per Vortex, han estat capaços de lluitar fins al final per la victòria i de deixar a deu voltes a un altre equip oficial: CRG, format per l’espanyol Pedro Hiltbrand, els italians Andrea Rosso i Paolo de Conto i el britànic Callum Bradshaw.


Com era de preveure, CRG, l’equip que es va endur la pole, s’escapava durant els primers compassos de la llarga carrera amb Pedro Hiltbrand al volant. Però, poc després, el ritme del líder començava a caure abans de la primera parada a boxes, fet que es va confirmar amb un canvi de motor degut a una averia a les vàlvules. La parada, de més d’un minut i mig, deixava l’equip CRG en 14a posició. Això ho va aprofitar l’equip local La Manche KartMag, que es va col·locar en primera posició.

Després de la segona parada a boxes, l’equip oficial Sodikart s’havia posat al capdavant, amb 14 segons d’avantatge sobre el Rouen GSK Sodi. CRG, per la seva banda, havia escalat fins a la sisena posició després de la desafortunada primera parada. La Manche Kart Mag queia fins a la 27a posició per culpa d’una averia.

Amb quatre hores de carrera ja disputades, Sodikart seguia al capdavant i havia completat 253 voltes i cinc parades a boxes. La seva avantatge s’havia ampliat a 30 segons respecte al Rouen GSK. CRG seguia amb la seva particular remuntada i pujava fins a la última plaça que dona accés al podi, encara que a una volta dels líders.

Es produïa un canvi de líder abans d’arribar a la meitat de carrera, ni més ni menys que dotze hores. Els integrants del JFJ Performance li treien la primera posició a Sodikart. Tots semblaven estar patint menys els pilots de JFJ, que completaven les seves voltes com un rellotge i consolidaven el liderat amb una volta d’avantatge sobre Sodikart, i dos sobre CRG.

A les següents hores, camí de l’alba, els pilots de Sodikart feien tot el possible per reduir diferències amb els seus companys de marca, però sense èxit. CRG, al patir un altre vegada problemes de fiabilitat, veien com l’equip que tenien al darrere, Wintec Chambord (el primer amb xassís OTK) se’ls hi enganxava, encara que en el les pròximes hores es tornaven a distanciar.

A dos hores de l’arribada, Sodikart aconseguia reduir la distància a menys d’una volta. Però de nou Renaudin frenava totes les aspiracions dels pilots oficials i tornava a consolidar el seu liderat.

A poc més d’una hora pel final es produïa una catàstrofe per l’equip JFJ Performance. Renaudin trencava la cadena i encara que aconseguia portar el kart fins als seus mecànics, ja no podia fer res per evitar que Sodikart prengués el capdavant de la cursa, després d’estar per darrere durant tota la prova. Fins llavors, era veritat que JFJ s’havia salvat de tots els problemes que havien tingut els rivals. No obstant, ells el van tenir en el pitjor moment.

D’aquesta manera, l’equip Sodikart creuava la línia de meta de les 24 hores de Le Mans de Karting en primera posició. Una volta després ho feia l’equip satèl·lit JFJ Performance, que durant moltes hores van somiar amb vèncer a dues fàbriques davant la seva afició. Per últim, CRG aconseguia completar el podi, encara que sense haver tingut mai opcions de lluitar per la victòria després de la primera parada.