George Russell (ART Grand Prix) s’ha assegurat virtualment el títol de campió de Formula 2 després del Gran Premi de Rússia disputat aquest cap de setmana. El britànic va ser tercer dissabte i va guanyar la carrera de diumenge, mentre el seu principal perseguidor, Lando Norris (Carlin), va haver d’abandonar les dues curses. Alexander Albon (DAMS), vencedor de la cursa de dissabte, passa a ser ara l’únic rival de Russell en la lluita pel títol.

Cursa 1: Doblet de DAMS amb Albon i Latifi

A la carrera de dissabte, el poleman Nyck De Vries (Prema Racing) sortia bé i mantenia la primera posició en les primeres voltes. Per darrere, Alex Albon feia una gran arrencada i aconseguia superar el líder del campionat, George Russell. Lando Norris, per la seva banda, derrapava en els primers metres de cursa  i se n’anava a la cua del grup capdavanter.

Mentre Albon i Russell lluitaven per la primera posició, l’altre candidat a lluitar pel títol, Norris, pràcticament es quedava sense opcions al cometre una doble errada. El pilot de Carlin es va equivocar de box a l’entrar a canviar neumàtics i després va sortir amb la roda davantera dreta solta. El britànic es veia obligat a abandonar per primer cop en tota la temporada i Russell donava un pas de gegant de cara al campionat.

Amb la calculadora a la mà, el líder decidia no arriscar en la lluita per la victòria. Albon ho aprofitava per obrir forat sobre el seu company d’equip Nicholas Latifi i de Vries, que es van jugar la segona posició a les últimes voltes.

El canadenc de DAMS finalment aconseguia imposar-se i completar el primer doblet de l’equip francès aquesta temporada. Russell entrava a meta finalment quart i sumava 12 punts que l’apropaven una mica més al títol de campió. El seu principal rival passava a ser Albon, que superava Norris a la classificació a falta de la sprint race de diumenge.

Cursa 2: Pas endavant gairebé definitiu de Russell

La cursa de diumenge va estar marcada per la pluja, que va obligar la majoria de pilots a entrar a boxes a posar el pneumàtic de pluja extrema. Nirei Fukuzumi (BWT Arden) i Alessio Lorandi (Trident), els dos pilots que sortien a primera fila, aconseguien mantenir-se al capdavant després de la sortida.

Però a la tercera corba, el monoplaça de Lorandi impactava amb Latifi, el segon classificat a la carrera de dissabte, i obligava al Safety Car a entrar en escena. Amb la carrera calmada, Fukuzimi era primer, seguit de Russell, Sérgio Sette Câmara (Carlin) i Antonio Fuoco (Charouz Racing System).

Quan el Safety Car es va retirar, Russell va superar ràpidament el japonès i es va col·locar al capdavant. Per darrere, Albon escalava fins a la tercera posició. Llavors va arribar la pluja. Norris va ser el primer en parar i va començar a recuperar el temps que havia perdut a causa d’un Drive Through. Immediatament la majoria d’equips van començar a copiar el que havia fet Carlin, és a dir, posar el pneumàtic de pluja.

Tot i les parades a boxes, les primeres posicions es mantenien tal i com estaven. La pluja va parar abans que s’acabés la cursa i la gestió de les gomes va passar a ser el més important. Sense prendre riscos, Russell va acabar guanyant la carrera per davant de Câmara i d’Albon. Roberto Merhi, que debutava amb el Campos Racing, va aconseguir una meritòria sisena plaça després de ser novè dissabte.

Russell marxa de Rusia amb el títol pràcticament a la butxaca. Albon és l’únic que pot arribar a fer-li ombra, però després del triomf a la segona carrera i la volta ràpida té un marge de 37 punts que pràcticament li assegura ser campió. Només una carambola inesperada el podria deixar sense el títol.