Amb la victòria d’ahir de Lewis Hamilton, el campionat es posa molt de cara per al britànic. Són 50 punts i resten 5 carreres, per la qual cosa, només si Vettel guanya totes les carreres i Räikkönen queda segon, Hamilton perdria el campionat. Així que, a partir d’ara, Vettel ha de guanyar-ho tot i esperar més d’un error de Hamilton.

La carrera d’ahir té una sombra, Bottas era l’home de la carrera, però la seva victòria va ser sacrificada pel bé del campionat, Hamilton li va reconèixer aquest sacrifici a Bottas, tot i que el finlandès esperarà que se li torni en un altre moment.

Remarcable és la carrera dels Red Bull, especialment la de Max Verstappen, que amb sis voltes ha arribat de la penúltima posició a la cinquena amb els neumàtics més durs. Ricciardo ha realitzat una remuntada més progressiva i ha arribat a la sisena. Els de la beguda energètica estaran estirant-se dels cabells després de decidir la penalització a Rússia, ja que després s’ha vist que tenien un ritme per aspirar, almenys, al podi.

Per darrera, Leclerc ha fet una carrera molt sòlida i ha acabat el primer de la resta, per davant dels Haas i els Force India, reafirmant el seu gran moment i el progrés constant de Sauber, que ja pot lluitar amb igualtat de condicions amb la classe mitja.

Mal paper de Renault i McLaren sense ritme en tot el cap de setmana, en el mateix grup que Williams. Hulkenberg i Alonso han estat els millors d’aquest grup, però sense brillar. Carlos Sainz ha acabat perdent la posició amb Stoffel Vandoorne.

La setmana que ve a Suzuka, circuit preferit de Vettel, la situació ja serà de match ball per a Hamilton, tot el que no sigui que Vettel li tregui punts a Hamilton, serà una sentència per al campionat.