Era sens dubte un anunci imminent, i avui s’ha fet oficial. Per quarta vegada en els darrers cinc anys, l’espanyol Oriol Servià disputarà la Indianapolis 500 amb l’equip Rahal Letterman Lanigan Racing. El pilot català disputarà la seva desena cursa a Indy després de confirmar-se un acord entre l’equip de Bobby Rahal i Scuderia Corsa.

Servià, que va disputar la seva primera Indianapolis 500 el 2008, l’ha corregut de manera ininterrompuda des de 2011 i ha participat en ella amb RLL en 2014, 2015 i 2017; disputarà, com és habitual, només aquesta carrera. La seva última temporada completa va ser al 2012 i, des d’aleshores, ha completat programes parcials d’una o diverses curses cada any, en funció del patrocini.

En 2014, el de Pals va col·laborar per primera vegada amb RLL i va disputar quatre curses per a l’equip. A l’any següent, va córrer només en les 500 milles, encara que va ser triat per Andretti Autosport per disputar la ronda de Sonoma en substitució i homenatge al recentment mort Justin Wilson. La seva col·laboració amb l’equip es va interrompre el 2016, any en què va córrer Indianapolis amb SPM per acabar tornant a l’equip de Rahal el 2017.

Tot i això, el millor resultat de Servià, subcampió de la CART el 2005, a Indianapolis es va donar abans d’això, en el seu últim any complet en la categoria, en què va acabar la cursaa quart amb Dreyer & Reinbold. Amb RLL la seva millor posició és la 11a en 2014.

Aquest any, la seva possibilitat de participar en la gran cursa arriba gràcies a Scuderia Corsa, equip nord-americà de resistència que s’endinsa per primer cop en la categoria, doncs el seu habitual terreny, on més han sobresortit, és el campionat IMSA i les 24 Hores de Le Mans, on corren amb Ferrari. Servià pilotarà un Honda amb el dorsal núm. 64 i serà company del vigent campió de la Indianapolis 500, Takuma Sato, a més de Graham Rahal.

“Com podreu imaginar, estic molt emocionat per ser a les 500,” Ha declarat Servià al respecte. “Si recordeu la cursa de l’any passat, anàvem molt bé, fins que vam tenir un final abrupte a falta de 10 voltes. Necessitàvem més ajuda per assegurar-nos la victòria,” Ha afegit el gironí sobre l’arribada de Scuderia Corsa. “Òbviament els dos són equips reeixits i guanyadors. No podria estar més content amb el seu acord. Quan s’ajunten dos equips mai saps com acabarà. Tots dos han vist els avantatges d’anar a per això junts, i els nostres amics d’Honda també han donat el vistiplau.”

La 102a edició de la Indianapolis 500, que ja té al 34 pilots confirmats, es disputarà el diumenge 27 de maig.