L’ex pilot de F1 Sergey Sirotkin completa el test de DTM amb Audi juntament amb sis pilots més a Jerez.

Després de la seva última carrera de F1 a Abu Dhabi amb Williams, Sirotkin va ser una addició tardana en el “Test de Pilots Joves” de DTM de tres dies a Jerez, on es va unir a sis per conduir l’Audi RS5 DTM 2018 en el circuit espanyol.

L’oportunitat del rus només va arribar el dia 2 del test, el qual va veure al pilot de Rallycross, Andreas Bakkerud, en acció juntament amb els pilots de Fórmula 3, Sacha Fenestraz i Jonathan Aberderin, i els pilots de cotxes GT com Benoit Treluyer, Mattia Drudi i Frederic Vervisch.

Jamie Green d’Audi va treballar com el pilot de referència per als altres pilots, mentre que Mike Rockenfeller i Nico Muller van provar el cotxe de 2019, que té un nou motor turbo de quatre cilindres i dos litres amb uns 600 cavalls de força.

Entre els set pilots que van provar el cotxe DTM 2018, Aberdein va completar el major nombre de voltes amb 220, Sirotkin en va fer 91 seguit per Treluyer (70), Bakkerud (59), Fenestraz (57), Drudi (50) i Vervisch (47).

Sergey Sirotkin, Copyright: Audi

“Veia el DTM fins i tot quan era petit, així que estava increïblement emocionat per la prova“, va dir Sirotkin. “Poder seure en un RS 5 DTM va ser una experiència única, però també força complicada. No vaig trobar la sensació perfecta per al cotxe quan vaig acabar”.

“Mai havia conduït un cotxe de carreres que s’apropi al RS 5 DTM; el més a prop que vaig poder haver arribat va ser en la Fórmula 3. Els enginyers i els mecànics em van recolzar el millor que van poder i van escurçar el temps perquè em familiaritzés el millor possible, moltes gràcies un cop més a tots”.

Andreas Bakkerud, Copyright: Audi

Queda per veure què farà Sirotkin al 2019 i si competeix a DTM o no, el que també dependrà de la decisió de SMP Racing. El pilot de Rallycross, Bakkerud afegir: “Per a mi, com a pilot de rallycross, és un capítol completament nou”.

“La setmana passada vaig poder preparar-me una mica per a la prova en el simulador de l’equip Rosberg. Òbviament, després conduir el RS 5 DTM aquí a l’asfalt va ser fins i tot una mica més impressionant. Va ser difícil creure lo tard que pots frenar amb els cotxes DTM. Jamie (Green) i Rene (Rast) em van donar alguns consells valuosos sobre això. No esperava que els DTM fossin tan increïblement ràpids “, va dir el francès.

El seu rival a F3, Aberdein, va dir: “Conduir l’Audi RS 5 DTM en un circuit de carreres va ser una gran experiència. Simplement estic agraït per l’oportunitat de provar el cotxe aquí a Jerez. Els dies realment van passar volant. Em va sorprendre la quantitat de rendiment que ofereix l’automòbil tenint en compte la seva grandària. Només he conduït monoplaces abans d’això, no tinc un sostre i definitivament no és una cabina tan gran, de manera que la vista de la pista era una mica inusual al principi”.

Sacha Fenestraz, Copyright: Audi

El líder del projecte d’Audi, Andreas Roos, estava content amb el progrés de les coses, no només amb la prova del jove pilot, sinó també amb la preparació del 2019. “Aquesta va ser una altra molt bona prova per a Audi Sport aquí a Jerez, va dir.

“Els set pilots van fer un molt bon treball al nostre Audi RS 5 DTM. Em va complaure particularment veure lo entusiasmats que estaven, òbviament. Fins i tot algú com Sergey (Sirotkin) amb experiència a la Fórmula 1 tenia un somriure a la cara després.”

“Amb el nostre vehicle de prova vam poder marcar molts elements en la nostra llista de programes de prova. Hem fet un total de 1,457 quilòmetres en aquests tres dies, i en gran mesura ho vam fer sense cap problema. Ara utilitzarem les vacances d’hivern bastant llargues per analitzar les dades abans de tornar a Jerez al març per al pròxim test oficial de DTM de pretemporada”.

Sirotkin Sergey, Copyright: Audi