Després de la primera del seu palmarès a Jerez, el sud-africà suma la segona a Le Mans davant de Fenati i Navarro. Sensacional Canet, quart.

El Gran Premi Monster Energy de França de Moto3™ s’ha disputat aquest matí en el Circuit de Bugatti – Le Mans amb la victòria de Brad Binder (Red Bull KTM), que creuava línia de meta amb un avantatge de 99 mil·lèsimes sobre Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) i l’espanyol Jorge Navarro (Estrella Galícia 0,0).

 

Arón Canet (Estrella Galícia 0,0), Nicolò Bulega (SKY Racing Team VR46) i Fabio Quartararo (Leopard Racing) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Andrea Migno (SKY Racing Team VR46), Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold), Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC Racing Team) i Andrea Locatelli (Leopard Racing).

En la sortida Antonelli prenia la davantera arribant a la primera corba, seguit per Binder, Fenati, Navarro i Canet. Binder es situaria al capdavant durant la primera volta, al mateix temps que es produïen les caigudes d’Adam Norrodin (Drive M7 SIC Racing Team) en la corba 4 i Jules Danilo (Ongetta-Rivacold) en la 7.

Durant les primeres voltes el sud-africà intentava obrir un espai amb el grup, però seguia tenint a Antonelli a la seva roda i després d’ells Fenati, Navarro i Canet lluitaven per no perdre el contacte.

En aquest moment Direcció de Carrera anunciava sancions de pas pel pit lane per a Gabriel Rodrigo (RBA Racing Team) i Joan Mir (Leopard Racing) per avançar-se a la sortida.

Transcorregudes quatre voltes Binder tornava a ser primer amb Fenati a la seva roda, però Navarro i Canet es mantenien immediatament després d’ells; això mateix feien Kornfeil, Quartararo, Guevara, Pawi, Bulega i Migno, formant així un primer grup de fins a onze pilots rodant en el mateix segon.

A la volta set Fenati insistia i tornava a passar a Binder. No passava molt temps fins que els avançaments sense compassió comencessin a succeir-se en el gran grup del cap de cursa, mentres Binder tornava a ser primer i Kornfeil tenia una sortida de pista a gran velocitat en la corba 3, tornant a carrera en onzena posició.

Qui sí queia era Darryn Binder (Platinum Bay Real Estate), que tornava a pista poc després. Quartararo escalava posicions en el grup i es situava quart entre Navarro i Canet. Aquest últim retornaria la maniobra al francès.

A poc a poc, Binder, Fenati, Navarro i Canet anaven separant-se del grup a la recerca d’una lluita en privat pels llocs del podi, quan Canet saltava a la segona plaça. Darrere, Quartararo, Antonelli, Migno i Bulega formaven un ben definit segon grup.

Cobertes 16 de les 24 voltes, Binder havia recuperat la segona plaça i Fenati seguia primer, però cap dels quatre primers es permetia un respir. En aquest moment Hiroki Ono (Honda Team Asia) queia a la corba 8.

A només quatre voltes del final els quatre de davant preparaven les seves estratègies d’última volta. Navarro iniciava el seu atac sobre Binder mentres Canet observava i Fenati tirava amb tota la seva força. A continuació Binder es situava primer; en l’última volta defensava la seva plaça i acabava guanyant amb Fenati segon. Canet intentava passar a Navarro, però cometia un error i es quedava quart.

Entre la resta dels pilots espanyols, Juanfran Guevara (RBA Racing Team) finalitzava 13è, Jorge Martín (Aspar Mahindra Team Moto3) 18è, María Herrera (MH6 LaGlisse) 21ª i Mir 25è i últim.

A la classificació provisional del campionat, Binder continua líder amb 102 punts, seguit de Navarro amb 78 i Fenati amb 67.

La propera ronda del Campionat del Món de Moto3™ es disputarà el 22 de maig de 2016 en el Gran Premi TIM d’Itàlia, traçat de Mugello.