Sébastien Loeb s’ha inventat una situació estratègica inimaginable per poder guanyar la novena etapa de manera brillant

El Dakar 2023 no para de deixar-nos moments impactants. Avui, en la novena etapa, hem pogut viure uns quants, amb el protagonisme de Sébastien Loeb.

En primer lloc, Loeb s’ha emportat la victòria de manera magnífica. Al francès de BRX li tocava obrir la pista, situació molt complicada de gestionar. Degut a això, ha arribat 13 minuts tard a la zona de control prèvia a la sortida. Això ha provocat que Loeb rebés una sanció d’aproximadament dos minuts.

Gràcies a la penalització, el pilot francès ha començat l’etapa amb quatre cotxes al davant, tenint una millor estratègia i així poder guanyar l’etapa, que és el que finalment ha fet.

Per altra banda, Carlos Sainz i Lucas Cruz han patit un fort accident als sis kilòmetres de començar. Sainz ha reportat problemes físics a la seva esquena. Degut a això, ha anat en helicòpter a un hospital, però ha decidit fer mitja volta i reparar el cotxe. Tot i això, no han seguit endavant, i en la jornada de demà intentaran continuar la seva travessa.

Dakar 2023 | Sainz y Barreda sufren un accidente en la etapa 9
Copyright: RTVE.es

Nasser Al-Attiyah s’ha pres amb calma aquesta novena etapa. El pilot qatarià no ha forçat gaire i s’ha quedat fora de les tres primeres posicions. Això està justificat, ja que manté una avantatge d’una hora respecte a Lucas Moraes.

Loeb retalla temps als seus rivals directes gràcies a les bones etapes que està fent últimament. Cal dir que encara segueix molt lluny de Moraes i Al-Attiyah.

Etapa amarga pels pilots catalans

Joan Barreda, que estava competint a un gran nivell durant tot el Dakar, es retira de la competició després de patir un accident en el dia d’avui. En el kilòmetre 16 d’aquesta etapa ha tingut una forta caiguda i ha estat enviat a l’hospital de Riyadh.

Barreda, al ser evacuado.
Copyright: Marca

No obstant això, no ha estat un dia del tot dolent per als pilots catalans. Carlos Checa ha aconseguit quedar-se a un minut aproximadament dels 15 millors, i Laia Sanz i Isidre Esteve han finalitzat la jornada dintre dels 20 millors pilots.

Checa ha comentat que ha rebut un impacte i que ha arribat a perdre la respiració. Finalment, s’ha pogut recuperar i seguir endavant. Per altra banda, Sanz ha arrencat molt bé l’etapa, però uns problemes de visibilitat degut a la pèrdua del seu parabrisa han fet que acabi en dinovena posició.

També cal remarcar que Esteve ha realitzat la seva millor etapa durant aquest Dakar.

Un mecànic de l’equip català FN Speed pateix un accident

Durant la jornada d’ahir, que no hi havia competició, un mecànic de l’equip FN Speed va quedar ferit amb diverses fractures provant el cotxe.

A més, el cotxe de l’equip es va quedar “fora de combat” degut al seu estat, ja que la norma de la competició no deixa que el vehicle pugui tornar a competir.