Sébastien Loeb ha aconseguit la victòria en el dia d’avui i d’aquesta manera retalla algo de temps a Nasser Al-Attiyah

Sébastien Loeb s’ha emportat la victòria en la vuitena etapa del Dakar, això sí, amb certa polèmica. Carlos Sainz i Lucas Cruz, que estaven liderant l’etapa, han estat penalitzats amb cinc minuts degut a un excés de velocitat. Per tant, tot i ser els més ràpids, la victòria ha estat pel francès.

Ha estat una etapa tranquil·la, sense incidents, res a veure amb les dels anteriors dies. Loeb ha estat l’únic que ha pogut mantenir el ritme de Sainz. De fet, hauria pogut guanyar l’etapa sense tenir en compte la sanció als espanyols si no hagués estat per una punxada.

D’aquesta manera, gràcies a la sanció que han rebut Sainz i Cruz, Al-Attiyah ha pogut finalitzar la jornada en segon lloc, a només dos minuts i onze segons del pilot francès. Degut a les complicades condicions que hi ha hagut a l’inici de l’etapa, el pilot qatarià ha anat més amb compte. Ha estat al final de l’etapa quan ha pogut accelerar el ritme i recuperar temps.

Finalment, Sainz ha quedat en tercer lloc, molt lluny dels líders en la classificació general. Per altra banda, Laia Sanz ha finalitzat l’etapa en la posició número 23. En la general, tot continua igual. Al-Attiyah és líder amb comoditat, ja que té a Henk Lategan i Bred Cummings a aproximadament una hora i mitja de distància.

Dakar 2023, etapa 8: resumen, tiempos y clasificaciones
Copyright: RTVE.es
Joan Barreda pateix

No ha estat una etapa fàcil per al pilot valencià. Tot i això, ha aconseguit retallar temps a Skyler Howes i Toby Price. No obstant això, ha perdut temps respecte a Mason Klein. Finalment, Barreda ha finalitzat la vuitena etapa en catorzena posició. En la classificació general està vuitè, a set minuts aproximadament del líder Howes.