Avui fa un any rebíem la tràgica notícia d’un accident d’esquí per part de Michael Schumacher a l’estació francesa de Méribel, que li va produir greus lesions cerebrals i una posterior recuperació que encara s’allarga a dia d’avui.


Durant el 29 desembre 2013 ens arribaven de França males notícies. Michael Schumacher, set vegades campió del món de F1, patia greus i importants lesions cerebrals en impactar contra una pedra mentre practicava esquí amb la seva família, a l’estació francesa de Méribel. L’alemany era ingressat d’urgència a l’Hospital General de Grenoble, on els doctors li van haver de practicar dos importants operacions al cap en només 48 hores després de l’accident.

Després d’aquests dies d’incertesa, on el Kàiser va lluitar com mai per sobreviure, la premsa es va bolcar a saber l’estat de salut de l’heptacampió, aglomerant-se a Grenoble per saber notícies d’última hora. I ja després d’uns dies intensos, amb moltes filtracions interessades, rumors falsos i pocs detalls per part dels metges i de la família, finalment es va decidir no dir res més, i un any després, la incertesa segueix embolicant a tot el món del motor sobre el possible estat en què es troba Schumacher.

Cal recordar que els metges el van deixar en estat de coma induït, i no va ser fins a l’abril que va tornar a obrir els ulls, estant al juny ja totalment despert, com es va poder saber. A més, al setembre, tal i com va indicar la família en un comunicat, el Kàiser va ser traslladat a la seva casa de Suïssa per seguir la seva recuperació envoltat dels metges i dels seus familiars més propers. Des de llavors, pocs detalls han sortit al respecte, excepte unes misterioses declaracions de l’expilot de Fórmula 1, Philippe Streiff, fa un mes i mig: “Schumacher està millor, però tot és relatiu. És molt difícil de concretar perquè no pot parlar. Ara mateix es troba en una cadira de rodes, paralitzat per problemes de memòria i de parla”.

Aquestes paraules han estat avui mateix desmentides per la representant de Schumacher, Sabine Kehm, qui ha expressat la seva decepció d’aquesta manera: “Només puc asombrarme amb aquestes declaracions de Philippe Streiff. Per descomptat, no té contacte amb el professor Saillant o amb Corinna. I, a més, entre el Sr. Streiff i Michael, tampoc hi ha hagut mai una amistat”.

Així doncs, per ara no podem saber del tot segur com es troba l’heptacampió, que segueix lluitant per recuperar la seva forma de vida que va deixar enrere fa avui exactament un any, amb aquest tràgic accident d’esquí. Schumacher ha millorat notablement el seu estat en aquests últims mesos, tal com ja es va comunicar anteriorment, però caldrà esperar, qui sap quant, per saber més notícies i més concretes sobre aquesta llegenda del automobilisme mundial. Des d’aquest portal seguim donant molta força al Kàiser per la seva recuperació, i a Jules Bianchi, que no ens oblidem d’ell i segueix lluitant per la seva vida a Niça.