Alexander Rossi s’ha imposat en la seva última volta a un fort Scott Dixon i s’ha portat la seva primera Pole Position en la categoria. El neozelandès completa la primera fila amb el líder de la general Newgarden tercer.

La sessió es va disputar en condicions òptimes i, en un grup 1 que va rodar sense incidents, no hi va haver moltes sorpreses en els resultats. Alex Rossi (1: 23.0804), el líder del campionat Josef Newgarden, Hélio Castroneves, Takuma Sato, Charlie Kimball i Will Power van passar a la següent ronda. Van quedar eliminats Spencer Pigot (13è), Ed Jones (15è), Tony Kanaan (17è), potser el més inesperat de la sessió; i Max Chilton (19è).

El grup 2 també va córrer sense cap problema i amb resultats habituals. El segon classificat a la general, Scott Dixon, va marcar el millor temps (1: 23.0382). Ryan-Hunter Reay, Sébastien Bourdais, Graham Rahal, Simon Pagenaud i Carlos Muñoz van passar a la segona ronda. Conor Daly (14è), James Hinchcliffe (16è), Jack Harvey (18è), Marco Andretti (20º) i JR Hildebrand (21è) van quedar eliminats. Els dos SPM i els dos ECR havien quedat fora.

A la Q2, o Fast 12, es va donar una de les majors sorpreses de la jornada, ja que dos Penske van quedar eliminats. Es tractava de Pagenaud, que sortirà 12è i de Power, l’habitual millor qualificador de la graella, que no ha pogut millorar el vuitè lloc. Hunter-Reay (7è), Bourdais (9è), Rahal (10è) i Muñoz (11è) van ser els altres eliminats. Amb un 1: 22.4171, Dixon va tornar a ser el més ràpid.

En l’última ronda, semblava que seria Dixon qui s’enduria la Pole per tan sols una deumilèsima sobre Newgarden, però en l’últim moment va aparèixer Rossi i va marcar un gran 1: 22.4639 per aconseguir la seva primera Pole position en la categoria. El neozelandès i el de Tennessee han estat segon i tercer respectivament amb Sato 4t, Kimball 5è i Castroneves 6è.

L’IndyCar GP a Watkins Glen es disputarà demà a la 1:30 PM hora local.