Després de l’aturada estiuenca, torna la Fórmula 1 i ho fa al circuit belga de Spa – Francorchamps, amb millores per a molts monoplaces i una nova normativa a les sortides. També s’ha pogut veure la primera bandera roja del cap de setmana.


Dos dies després de la renovació de Kimi Räikkönen amb Ferrari, la Fórmula 1 arriba a Bèlgica, un circuit en el que l’any passat va ser l’escenari de diversos incidents; el més destacat, el que hi va haver en cursa entre els dos pilots de Mercedes.
Per una altra part, la FIA ha presentat un canvi a la seva normativa pel que fa a les sortides: els pilots ja no podran rebre indicacións sobre com col·locar-se a la graella després de la ‘Warm Up Lap’, els mecànics no podran donar dades de temperatura de pista i, el més important, no estarà permès canviar el mapa motor un cop començada la volta d’instal·lació. Amb tot això, es busca minoritzar una mica més la importància de l’electrònica.

Respecte la primera mànega d’entrenaments lliures, Nico Rosberg ha sigut el més ràpid malgrat haver patit problemes amb la seva caixa de canvis. Tot i haver sigut el primer pilot en sortir a pista, se li ha quedat la setena marxa engranada, fet que ha impedit que pugui marcar temps i ha fet que estigui tancat al box quasi bé una hora.
D’altra banda, Pastor Maldonado ha protagonitzat una virolla a falta d’uns quaranta minuts pel final, que ha acabat sense aleró davanter i amb una bandera vermella que ha estat en pista quasi 10 minuts. Després d’aquesta aturada en pista, els mecànics de l’alemany de Mercedes han pogut solucionar el problema amb la caixa de canvis. Així doncs, només li ha calgut un intent per col·locar-se primer, per davant del seu company d’equip, Lewis Hamilton.
Durant els 10 últims minuts, hi ha hagut poques variacions a la taula, ja que els cotxes anaven ja més carregats de benzina.