Segona entrega dels reportatges sobre la trajectòria esportiva de Jules Bianchi amb el nostre particular #BianchiMemories on avui, repassarem la seva temporada 2008, any en que va debutar a la Formula 3 Europea.

Amb 18 anys, Bianchi va debutar a la Fórmula 3 Euro Series on va començar a crear-se un nom dins el món del motor, a més de competir contra rivals de molt nivell. El francès va aconseguir dues pole positions, una volta ràpida, cinc podis i 2 victòries.

Copyright: LAT

Va ser un any dur per al campió de la Fórmula Renault 2.0 França, un any on va anar de menys a més i a més a més va aprendre “la duresa” de la competició, a part de saber per primer cop, que era abandonar. Fet que va succeir fins a 4 vegades. Però no tot van ser mals resultats, Bianchi va brillar a final de temporada i es va postular com a un important candidat al títol per al any següent, a més a més va ser el debutant que més punts va aconseguir.

Entre els pilots que competien amb Bianchi hi havia, Nico Hülkenberg que va guanyar aquell any el campionat i que a més a més era company d’equip del francès. També com a company d’equip tenia a James Jakes – pilot d’IndyCar, i Jon Lancaster –destacat guanyador de curses de GP2. També va competir amb pilots que ara són al DTM com Edoardo Mortara, Christian Vietoris, Robert Wickens, Maximilan Götz. Altes pilots destacats i amb qui després tornaria a coincidir a la GP2 eren Sam Bird, Dani Clos i Tom Dillmann, per tant, un campionat amb molt nivell.

Participar a la Fórmula 3 significava disputar el Gran Premi de Macau i el Masters de Fórmula 3 que a diferència d’ara, es va celebrar a Zolder i no pas a Zandvoort.

Masters de Formula 3

La cursa va ser dominada pel seu equip que van ocupar tot el podi del circuit belga. Abans però parlem del sistema de classificació, diferent a molts altres ja que la cursa estava formada per 37 pilots.

La classificació es dividia en dos grups on els 10 primers de cada grup passarien a disputar-se el Top20, mentre que la resta de pilots es disputarien de la 20ena a la 37ena posició.

Amb aquest panorama, Bianchi va quedar tercer del grup de números parells, però amb el top 20 va acabar en segon lloc, només superat per Nico Hulkenberg.

Però la cursa es va decidir pràcticament a la sortida, on amb la pista mullada, Bianchi va sortir perfectament per aconseguir superar Nico Hulkenberg que gairebé es veia implicat en un xoc entre Tsukakishi, Van der Zande. Així doncs Bianchi va aconseguir el important triomf en la segona cursa més important de la Fórmula 3.

Gran Premi de Macau

El Gran Premi de Macau sempre ha estat considerada la cursa més important per a un jove pilot que busca arribar a la Fórmula 3.

El francès va classificar-se en dissetena posició per a la cursa classificatòria però un accident en la sortida el va condemnar a sortir en trentena posició l’endemà. Tot i això el pilot de Niça no va desistir i va remuntar 20 posicions fins acabar en desena posició, una gran remuntada que no tots els pilots són capaços d’aconseguir, ara bé cal dir que es va veure beneficiat per un accident a la sortida que el va ajudar a ficar-se setzè.