Nico Rosberg domina els primers entrenaments lliures del GP Japó seguit per el seu company Lewis Hamilton i Fernando Alonso. Merhi ha sigut vintè per davant dels Marussia. 


La sessió començava amb una pista una mica humida però tots han pogut calçar els neumatics durs. El primer en sortir ha sigut Daniel Ricciardo i el primer ensurt se l’ha emportat el debutant Max Verstappen al tindre problemes amb el tercer canvi. Stevens no ha participat als lliures en un comunitat que feia Marussia.

Bottas ha sigut el primer en marcar temps, segon Merhi i tercer Verstappen. Als 20 minuts de sessió Merhi ha perdut el control del monoplaça al tornar a pista sense conseqüències, al igual que Bottas. A falta de 55 minuts per al final, la activitat s’atura a pista.

Avança el temps i Rosberg es primer, seguit de Hamilton i Bottas. Els mercedes son els únics que están dintre del 1:35 i més tard Alonso logra la tercera posició. La sessió ha sigut amb molta activitat ha pista pero amb pocs canvis a les posicions ja que tots estaven fent tandes llarges amb els neumatics durs i cap ha ficat el tou.

Finalment, Verstappen ha tingut que abandonar a causa d’un problema amb el turbo a la part final de la sessió i Merhi ha quedat davant dels Marussia i al darrere de Ericsson. Els mercedes han sigut primers i Alonso tercer.