Després de tots els problemes inicials. Nani Roma ha pogut trobar-se amb el triomf guanyant l’etapa d’avui. El català s’ha imposat amb sis minuts al líder de la general, Nasser Al-Attiyah, que avui ha vist com els seu màxims rivals per la victòria perdien molts minuts respecte el seu temps.

 

Nani Roma ha pogut aconseguir la seva primera victòria en aquest Dakar 2015. El català, molt endarrerit a la general i amb moltes hores perdudes a causa dels problemes mecànics i penalitzacions arrastrades des del primer dia de la prova, ha pogut somriure una mica en el dia d’avui. Nani ha superat amb sis minuts Al-Attiyah, a qui no li ha importat massa perdre aquesta curta distància vers el seu company de Mini, doncs el catarí ha vist augmentada la seva ventatja a la general.

Giniel De Villiers i Yazeed Al-Rajhi, màxim rivals d’Al-Attiyah en aquest Dakar, han vist allunyar-se una mica les seves opcions després de perdre més de vint minuts amb el pilot de Mini. Ambdòs pilots, han arribat a meta amb els seus Toyota a una velocitat més lenta del normal, i perdent molt terreny amb la competència, un fet que els podria allunyar de la lluita sino desperten a l’etapa de demà.

El mal dia l’ha tingut Peterhanse, que cau encara més a la general amb nous problemes en el seu Peugeot, que l’han obligat a ser remolcat pel camío d’assistència després de mitja etapa. També ha tingut problemes el Hummer de Robby Gordon, que no està tenint el seu millor Dakar. I un altre dels derrotats de la jornada ha estat Orlando Terranova, que després de començar l’etapa sent el més ràpid en les primeres especials, s’ha anat desinflant molt i ha acabat perdent fins a trenta minuts respecte a Nani.

Recordem que a la general de cotxes es manté al front de la classificació Nasser Al-Attiyah amb un marge de 23 minuts i 56 segons respecte a De Villiers, mentres que en tercer lloc trobem a l’altre Toyota de Al-Rajhi, que per ara es manté a 39 minuts i 29 segons del capdavant de la classificació. Nani per la seva part, es manté en el lloc 25 a nou hores de diferència.

L’especial d’avui, que ha recorregut els 450 kilòmetres que hi ha entre Iquique i Calama, ha estat una etapa una mica més tranquila que la dels dos dies anterior després de l’etapa de descans d’ahir. Res comparat amb la de les motos, que van viure una situació bastant dramàtica al seu pas per Bolivia. Demà dimecres, es disputarà la desena etapa d’aquest Dakar, al que li falten cuatre dies per la seva finalització el dissabte. Demà retorna a Argentina amb el pas de 359 kilòmetres que hi ha de Calama fins a Salta.