La organització del Dakar va posar a prova a tots els participants en la duríssima etapa d’ahir, que tancava una marató plena de problemes. La gran sorpresa va ser el desastrós resultat de Joan Barreda que, després d’un problema mecànic, va perdre totes les opcions d’emportar-se el títol. Els pilots no s’han escapat dels problemes a la jornada d’avui, però han pogut solucionar-los amb més facilitat que ahir.

Hélder Rodrigues arribava a Calama recuperant-se de les més de tres hores que va perdre ahir i el deixava sense opcions de podi per aquesta edició del Rally. Tanmateix, el seu compatriota i company d’equip Paulo Gonçalves ha completat un doblet portuguès que el permet col·locar-se a només 5 minuts de Marc Coma. El vigent campió no ha tingut un dia fàcil i ha cedit tres minuts amb Gonçalves.

Tot i la pressió del pilot portuguès respecte al català, Gonçalves està convençut que la única forma de guanyar aquest Dakar es continuar amb la mateixa estratègia fins al final del Rally. “Per mi, no ha canviat res, el meu objectiu segueix sent fer-ho el millor possible i lluitar dia a dia. En aquests moments soc segon a la general, però no importa, ja que queden quatre dies molt difícils en el que poden passar moltes coses. Seguiré lluitant per aconseguir la millor posició possible. La meva estratègia és vetllar pel bon estat de la moto, tan senzill com això”, comentava al finalitzar l’etapa.

Joan barreda, que va perdre més de quatre hores ahir, ha aconseguit recuperar-se i ha arribat a la meta amb el quart millor temps. Tanmateix, el castellonenc ha perdut pràcticament 20 minuts respecte al guanyador en una jornada on ha tornat a acumular diversos problemes.

Les dificultats que han tingut pràcticament tots els pilots en els més de 400 quilòmetres d’especial queden en un segon pla després de la terrorífica jornada d’ahir, però les grans promeses com Toby Price o Matthias Walkner també s’han deixat més de 20 minuts, que deixen al pilot local Pablo Quintanilla amb mig peu sobre el podi de Buenos Aires.

Laia Sanz, que ahir va fer la seva millor actuació al Dakar, s’ha deixat més de 40 minuts avui, però el resultat li permet ascendir a una magnífica vuitena posició. Un resultat que pocs van apostar a principis de mes, però si no hi ha grans sorpreses no podrà pujar més posicions en aquesta classificació general.

El Dakar 2015 acabarà d’aquí a quatre etapes, però encara queda molt per decidir. El liderat està en joc amb un pilot sorpresa en aquesta batalla. El podi, tot i que Pablo Quintanilla ho té tot a favor, també està molt obert en els últims dies. Tots els detalls us els explicarem a FórmulaRápida.net.