Hélder Rodrigues ha tancat la primera setmana del Dakar 2015 amb una victòria a les impressionants dunes del desert d’Atacama, amb la meta situada a Iquique. Una de les grans promeses d’aquesta edició, Toby Price, i Paulo Gonçalves l’han seguit a menys de dos minuts. Mentrestant, pel que fa a la lluita per la part més alta de la general, Joan Barreda ha tornat a esgarrapar un parell de minuts més a Marc Coma, que s’allunya una mica més del seu cinquè títol del Dakar.

El pilot portuguès s’ha coronat vencedor d’una de les etapes més complicades de tot el Rally i, a més a més de la dificultat de la pròpia especial, ha superat els problemes físics que arrastrava als primers dies i els problemes de fiabilitat que va tindre la seva Honda a la tercera etapa.

“Vaig arrancar el Dakar una mica minvat per problemes físics, amb dos jornades inicials difícils, i després vaig tenir problemes mecànics en una altra etapa. Avui per fi he fet una etapa molt bona i estic content perquè tindré una setmana per davant per atacar”, comentava al finalitzar l’etapa.

La batalla pel títol entre Marc Coma i Joan Barreda s’ha ampliat a favor del pilot castellonenc, que ja es troba a la primera posició amb una avantatja de 12 minuts i mig. El català ha lamentat la caiguda que ha tingut a l’inici de l’especial, que li ha provocat una certa inseguretat. “A la sortida de l’etapa m’he caigut, per sort sense conseqüències. Per això he anat una mica incòmode al principi, però després he anat trobant el ritme i he obert bé la cursa”.

Els pilots no tornaran a pujar a la moto fins l’11 de gener després dels dies de descans, però encara queda molt recorregut per davant en la setmana que ens queda de Dakar 2015 i el títol segueix en joc.