El pilot catarí de Mini guanya l’etapa per davant del Toyta de De Villiers i del seu company d’equip Nani Roma després de recórrer els 318km d’especial a territori xilè.

 

El catarí Nasser Al-Attiyah continua dominant el Rally Dakar. Aquest cop per la mínima davant d’un Giniel de Villiers fortíssim que li ha disputat l’etapa fins a l’últim instant. Finalment el pilot de Mini s’ha imposat amb un marge de 37 segons sobre el sudafricà de Toyota.

Nasser ha comentat: “Hem fet un bon treball i bo, content per haver guanyat l’etapa. A les dunes hem atacat però la resta del temps hem estat prudents perquè el terreny d’avui anava molt bé per als Buggys. Ni tan sols he suat! Hem disfrutat molt de l’etapa i, sobretot tenim clar l’objectiu. Demà arriba l’etapa marató, però la primera part no és molt llarga de camí a Bolivia. Tampoc passa res per obrir pista demà. En el pitjor dels casos, sempre podrem assegurar-nos una bona posició per a la sortida del segon dia, on ja si que hi haurà més dunes en els últims kilòmetres”.

En tercera posició entrava el pilot català i company de Nasser, Nani Roma, que després de la desfeta en la primera prova del Rally està aconseguint recuperar-se i consolidar bons resultats etapa a etapa. Finalment ha acabat entrant a 1.24 del seu company d’equip. Radera seu entraven l’americà Robby Gordon a 1.45 i l’argentí Terranova a 5.48.

“M’ha costat una mica passar a Holowczyc perque hi havia molt pols. Els temps ha sigut molt bo, content amb el ritme. Content i sorprés, perquè pensava que havia perdut més temps amb els capdavanters. Ahir vaig fer una bona etapa també, però en els útlims 20km vaig pinxar tres vegades.Ens fa una mica de por l’altura, perquè sortirem des d’Iquique a 0 metres i en 200km estarem a 4000. L’etapa marató de demà serà dura però molt motivant”. Declarava Nani Roma després de l’etapa.

C0m bé avançavem en l’etapa d’ahir, l’espanyol Carlos Sainz va tenir problems amb el seu Peugeot. Finalment a 20km d’arribar a meta va patir un fort accident al xocar contra una gran roca. Això va provocar que el seu peugeot quedés destrossat i tant ell com el seu copilot Lucas Cruz no poguessin fer res per reparar-lo i abandonar l’etatapa i el Rally Dakar 2015.

Demà ens espera la primera etapa marató per a la categoria de cotxes que  començarà a Iquique i acabarà a Uyuni i que constarà de 321km d’especial.