McLaren Racing ha anunciat que Robert Fernley dirigirà la nova aventura de l’escuderia a les 500 Milles d’Indianapolis.

El constructor de Woking va fer públiques les seves intencions de córrer les 500 Milles d’Indianapolis amb Fernando Alonso durant el cap de setmana del Gran Premi de Brasil. El pilot asturià va manifestar el seu desig de guanyar la carrera per a completar la seva Triple Corona.

La contractació de Fernley demostra la intenció que té la fàbrica que el seu projecte a la IndyCar està separat del de la Formula 1. L’antic subdirector de Force India serà el responsable principal del projecte de IndyCar i tornarà a la sèrie després de la seva etapa a la Formula 1.

Tornar a The Brickyard serà una experiència molt especial per a mi i estic orgullós de liderar aquest projecte a McLaren. Les 500 Milles són un gran repte i tenim pilots increïblement forts per a aconseguir l’èxit. Necessitarem preparar-ho tot bé per a arribar al mes de maig i hem de començar a treballar ja”, va declarar Fernley.

El CEO de McLaren Racing, Zak Brown, es va mostrar encantat amb la nova incorporació. “En Bob és un fantàstic director i algú que respecto enormement. La seva experiència com a líder serà essencial per al nostre projecte. És un expert en formar equips efectius amb escassos recursos. La Indy 500 no és una cursa fàcil i Bob tindrà un paper clau, així que estic encantat de tenir-lo amb nosaltres”.

Fins ara no s’han desvetllat més detalls sobre l’equip. Encara no se sap si disposarà de motors Honda o Chevrolet. De totes maneres, tenint en compte la història, tot apunta que Chevrolet sembla tenir més possibilitats que Honda. Fernley també avaluarà les possibilitats futures d’introduir a McLaren en el programa complet de la IndyCar més enllà de les 500 Milles d’Indianapolis.