Daniel Ricciardo substituirà a Nyck De Vries a partir de demà, i amb el seu “re-debut” reservat ja per a la pròxima setmana al Gran Premi d’Hongria.

La Fórmula 1 és el Gran Circ de l’automobilisme, i per tant parlem sempre del nivell més alt del món, en el que a quatre rodes es refereix. Si la categoria en si ja té un punt ferotge més elevat de el normal pel que fa a competició per cadascun dels actuals vint seients, aquest punt de competitivitat desmesurada entra en una òrbita pròpia quan parlem de casa Red Bull.

Helmut Marko, conegut també com el ‘devora seients’, és algú que no es caracteritza precisament per la seva paciència. Sempre que puja algú a un seient de Fórmula 1, demana un rendiment d’allò més immediat, i després d’una llarga llista que ara no és moment d’anomenar, l’últim nom que ja se suma oficialment a l’infinit pergamí del comandant austríac, és el de Nyck De Vries.

El pilot holandès arribava al màxim exponent de l’automobilisme amb un gran cartell, després de guanyar la Fórmula 2, i la Fòrmula E, el 2022 va estar de manera directa involucrat en l’equip Mercedes, i això li va proporcionar una oportunitat d’or al Gran Premi d’Itàlia, on ocupant el seient d’Alex Albon va realitzar un novè, que amb un Williams, i a la seva cursa debut, va asseure una gran impressió dins el Paddock.

La qüestió passa de: Estarà Nyck De Vries a F1 el 2023?, a A quin equip estarà De Vries el 2023? Finalment, aquest interès per part de diversos equips, se’l va en dur Red Bull, que va proporcionar al pilot de 28 anys un seient, amb aspiracions a primer equip si el rendiment acompanyava, però arribats a aquest punt, no tot ha sortit segons el pla.

Yuki Tsunoda, pel seu costat, arribava amb molts dubtes, i era un escenari perfecte per a l’holandès per aprofitar el moment i confirmar que era vàlid per a la Fórmula 1 guanyant al seu company i marcant punts regularment amb un cotxe que no està tan preparat per aquesta missió com abans feia Pierre Gastly, entre d’altres.

Daniel Ricciardo | @redbullracing
Daniel Ricciardo | @redbullracing

Arribats gairebé a aquesta meitat de temporada, l’equip Alpha Tauri, i més ben dit, la cúpula Red Bull amb Marko al capdavant, la decisió ha sigut d’acomiadar a De Vries, i és que encara que sembli precipitat, els resultats no acompanyen: Al marge de protagonitzar moltes sortides de pista, i alguns incidents, així com de demostrar que no estava gens còmode amb el monoplaça, de deu curses que s’han disputat a 2023, la millor posició de De Vries ha estat un dotzè lloc, al Gran Premi de Mònaco, marcant sempre una lleugera tendència a quedar entre el catorzè i dissetè lloc gairebé tots els caps de setmana.

Marko no ha volgut aguantar més aquesta situació, buscant desesperadament més punts al campionat per a l’equip Alpha Tauri, i tenint diverses opcions de rendiment immediat com Liam Lawson, i Daniel Ricciardo, l’opció ha sigut apostar per l’australià que assegurarà un bon resultat des del primer minut.

Ricciardo havia deixat la Fórmula 1 (sempre havia deixat entreveure que seria temporalment), quan la temporada 2022 va finalitzar. Després de realitzar la seva pitjor temporada a la Fórmula 1 amb McLaren, en els últims vuit anys, l’aussie’ va decidir que era moment de prendre un any sabàtic de la màxima competició, sense desvincular-se del tot, formant part de nou de l’entorn Red Bull ocupant el lloc de tercer pilot.

De totes maneres aquesta temporada sabàtica s’ha acabat abans del previst, i un cop Red Bull va comunicar a Ricciardo que era la primera opció per estar a Alpha Tauri a mitjan temporada si ell ho volia, la resposta va ser positiva. Sembla que mig any ha sigut suficient per a l’Honey Badger, que ja torna a tenir ganes de guerra, i sobretot de demostrar que el Ricciardo de 2022 és un miratge que ja ha desaparegut, i vol tornar a proporcionar la seva millor versió.

Christian Horner ha valorat el retorn de Ricciardo d’aquesta manera: “És increïble veure que Daniel (Ricciardo) no ha perdut gens de forma en aquests mesos sense competir al màxim nivell. Al simulador ha fet molt bona feina i creiem que està molt en forma. Estem entusiasmats per veure que és el que pot proporcionar la resta de la temporada cedit a Alpha Tauri”.