A França no hi ha un Gran Premi de F1 des de 2008. Després de 10 anys, el Circuit Paul Ricard tornarà a donar al país francès una cursa de F1. Renault, va fer escala al seu país d’origen abans d’anar-se’n a Austràlia, per “escalfar” el que serà el Gran Premi. Niça va ser la ciutat escollida per al show de l’escuderia del rombe.

Amb Nico Hülkenberg i Alain Prost com a pilots bandera de l’espectacle, van fer les delícies sota la pluja als espectadors dels carrers de Niça. L’actual pilot de Renault va pujar al Lotus E20 de la temporada 2012 i Prost, ara amb càrrec de conseller esportiu de l’escuderia, va conduir el Renault RE40 amb el qual va ser segon del campionat de l’any 1983.

L’exhibició es va celebrar a Promenade des Anglais, l’avinguda que recorre la costa de la ciutat francesa. Tot i que el temps, marcat per la pluja, no va acompanyar, per Hülkenberg va ser una jornada molt bona: “Va ser un esdeveniment fantàstic. És impressionant poder pilotar per Promenade des Anglais amb un monoplaça de Fórmula 1. El so va ser increïble. És un lloc tan famós al sud de França i no pots fer això cada dia! Va ser una pena que la meteorologia fos tan dolenta, vaig veure molta gent amb un somriure a la cara, crec que hem donat un bon espectacle i tant de bo hàgim donat a la gent un avançament del que està per arribar amb el Gran Premi de França”, deia el pilot de Renault.

Prost també va tenir bones sensacions de l’esdeveniment: “Va ser un esdeveniment genial el de Niça, vam estar a prop de Paul Ricard, la casa del Gran Premi de França. Va ser una iniciativa de Christian Estrosi, alcalde de Niça i president del GP de França, que ha retornat a la F1 a la regió. Va ser simbòlic tenir l’RE40 en pista amb el E20, combinant l’antic i el nou, mentre el GP de França torna després de deu anys fora del calendari”, comentava Prost.