Mitjançant un comunicat de premsa, l’organització del DTM ha confirmat diversos canvis de cara a la temporada que començarà aquest any. D’una banda, els horaris de les curses s’estandarditzaran, amb una única excepció, la de la setena ronda del campionat, disputada al Misano World Circuit Marco Simoncelli, a Itàlia, que acollirà les primeres carreres nocturnes de la història del campionat. D’altra banda, també s’han anunciat canvis que afectaran la segona ronda a l’EuroSpeedway Lausitz.

En primer lloc, s’ha confirmat un canvi en l’horari dels caps de setmana de curses, ja que totes les curses començaran a partir d’aquest any a les 13:30 hora local; tant la de dissabte com la de diumenge. Aquest canvi, segons assegura l’organització, respon a peticions dels aficionats i és possible gràcies a la col·laboració de SAT.1, el nou encarregat de la gestió televisiva del campionat.

No obstant això, hi ha alguna excepció, i no totes les curses començaran realment a aquesta hora. En primer lloc, l’última cursa de la temporada, la del diumenge 14 d’octubre a Hockenheim, es disputarà a les 15:05. Aquesta decisió s’ha pres amb la intenció que aquesta cursa sigui l’última del dia en el circuit, el que permetria als oficials de pista obrir el circuit als aficionats perquè puguin accedir a pista i pit-lane durant les celebracions al podi.

Però la novetat més destacada es produeix en la setena ronda, la del circuit de Misano. A causa de que el Gran Premi de Bèlgica de F1 es disputa en aquest mateix cap de setmana i a les altes temperatures que poden trobar-se a Itàlia en aquesta època de l’any (25-26 d’agost) s’ha decidit que les curses d’aquest cap de setmana començaran a les 22:20 hora local, sent les primeres curses nocturnes de la història del campionat. Tant els cotxes com el mateix traçat italià disposen d’il·luminació, per la qual cosa s’espera un esdeveniment innovador, en condicions més favorables per als equips i més espectacular per a l’aficionat.

Finalment, s’ha decidit que, al EuroSpeedway Lausitz, que acull la segona ronda del certamen del 19 al 20 de maig, es disputarà el la configuració de Gran Premi, de 4.534 km, en lloc de la de 3.478 km que s’ha utilitzat habitualment en el campionat alemany.

La temporada 2018 del DTM començarà el proper 5 de maig al circuit de Hockenheim.