Jonathan Rea ha sumat avui la seva victòria número 74 a Superbike. El britànic s’ha endut la primera plaça a la Cursa 1 del cap de setmana. Sykes ha estat segon. Bautista ha minimitzat els danys aconseguint una tercera plaça que el manté líder del mundial encara. La primera cursa ha estat pasada per aigua.

Álvaro Bautista no és invencible. De fet, Jonathan Rea ha demostrat que aquest cap de setmana les sensacions són bones i que Bautista encara no ho té tot fet. El pilot britànic ha aconseguit la victòria després d’endur-se la Superpole. La primera cursa de la setena cita del campionat s’ha hagut de retardar degut a les fortes precipitacions.

L’inici de cursa ha estat marcat per un Alex Lowes amb moltes ganes de podi. Bautista, que sortia cinquè, ha aconseguit retallar una plaça superant a Sandro Cortese. Quan faltaven 18 voltes la cursa s’ha hagut d’aturar després que es mostrés la bandera vermella. La pluja feia de la pista un traçat insegur per als pilots. Durant aquells instants qui dominava era Lowes, seguit de Sykes, Bautista i Davies.

Després de l’aturada de la cursa, Jonathan Rea ha sortit de manera esplèndida. Ha aconseguit situar-se amb facilitat a la primera posició. Bautista ha estat superat per Davies, i ha caigut en cinquena posició de nou. Que la cursa hagi estat en mullat ha provocat que molts pilots optessin ser prudents, el mateix Bautista ha estat un d’ells.

Rea, per altra banda ha jugat amb cartes molt diferents. El quatre vegades campió del món ha arriscat i ha intentat escapar-se. En dos voltes Rea i Lowes ja treien quatre segons als seus rivals. Han mostrat un ritme superior a la resta del grup en el que es trobaven.

A falta d’onze voltes pel final, Lowes s’ha col·locat primer, però durant la següent volta ha sofert una caiguda que l’ha deixat fora de combat. Lowes ha sofert la seva cuarta caiguda consecutiva, la sort sembla no estar a favor seu. Al mateix temps, Michele Pirro també ha perdut el control de la seva Ducati.

Finalment, Rea ha aconseguit la primera posició demostrant una tàctica més conservadora que la de Lowes. Bautista ha guanyat un parell de posicions i s’ha situat quart. Sykes era segon i Haslam tercer. Haslam ha acabat cometent un error que ha cedit la posició al pilot de Talavera, que ha acabat tercer, en posició de podi.

Rea ha assolit la seva tercera victòria de la temporada, i es col·loca a tan sols 32 punts del líder, Álvaro Bautista. Sykes ha acabat segon i Bautista ha tancat el podi. Loris Baz i Chaz Davies han estat quart i cinquè, respectivament. Jordi Torres ha finalitzat en dotzena clase.