René Rast ha liderat la primera sessió d’entrenaments lliures de les 24 Hores de Daytona. El Mazda nº. 77 s’ha imposat als Cadillacs 90, 10 i 5; que han quedat, respectivament, a menys d’una dècima de l’alemany. El Ligier de Fernando Alonso ha sigut l’únic cotxe accidentat de la sessió mentre estava essent pilotat per Phil Hanson. Joey Hand ha sigut el més ràpid en GTLM i Miguel Molina en GTD.


Els primers lliures de les 24 Hores de Daytona han estat marcats per la igualtat entre Mazda i Cadillac en la categoria de prototips. Finalment el Mazda 77 s’ha endut el millor temps (1:37.428) amb René Rast al volant. Darrere d’ell i a menys d’una dècima han acabat els Cadillacs 90 (Tristan Vautier), 10 (Jordan Taylor) i 5 (Felipe Albuquerque). El millor LMP2 ha sigut l’Oreca 78 de l’equip de Jackie Chan, amb el qual Alex Brundle ha obtingut el cinquè millor temps.

Un dels moments més destacats de la sessió s’ha donat als 10 minuts. Phil Hanson ha patit un accident amb el seu Ligier que ha provocat l’única bandera vermella de la sessió.  Malgrat que els danys no han estat greus, l’equip no ha pogut tornar a pista i cap dels seus companys, Lando Norris i Fernando Alonso, han pogut sortir a pista.

En la categoria de GTLM, Ford ha liderat amb el vehicle nº. 66, amb Joey Hand marcant la millor volta. Antonio García ha estat quart en la categoria, a sis dècimes de Hand. En GTD, l’espanyol Miguel Molina ha estat el més ràpid amb un 1:47.223.

Pel que fa a l’altre pilot espanyol, Dani Juncadella, ha estat setè en prototips, sent el tercer millor LMP2. Tots els espanyols, amb l’excepció d’Alonso, que no ha rodat, han estat els autors del millor temps dels seus respectius cotxes.

La segona sessió de lliures es disputarà avui a les 13:40 hora local (19.40 hora espanyola peninsular). Les sessions classificatòries començaran a les 15:55 hora local (21:55 a Espanya).