Daniel Ricciardo ja no és el que era. El pilot australià està defraudant a l’equip McLaren pel seu rendiment molt per sota del seu company d’equip, Lando Norris.

Ricciardo era conegut a la graella com un dels pilots més talentosos, perquè va estar a l’equip Red Bull i va demostrar que estava a l’altura. L’any 2018 va decidir marxar al veure que es prioritzava al jove Max Verstappen. Renault va ser el seu destí, amb Esteban Ocon de company. Allà, tot i no lluitar per victòries, va aconseguir fer una gran tasca interposant-se a l’Ocon.

Dos anys més tard va sortir de l’equip a la recerca de reptes més competitius. Per aquest motiu va acabar en Mclaren, aprofitant-se de la sortida de Carlos Sainz cap a Ferrari. Abans de l’inici d’aquesta nova etapa, tothom donava per exitosa l’arribada amb els de Woking. A més, asseguraven que passaria per a sobre al jove britànic, Lando Norris. Tot això no podia estar més allunyat de l’autèntica realitat, doncs sembla que encara no ha enganxat el truc del cotxe.

Temporada 2021

La temporada 2021 va estar difícil per ell, encara que, al principi almenys, es podia arribar a entendre la falta de ritme. A més, és veritat que va guanyar una carrera i tot el món pensava que per fi s’havia adaptat. Però no va ser així, doncs després de Monza va tornar a veure’s una diferència abismal amb Norris.

Temporada 2022

De cara a la temporada 2022, la gent tornava a creure en ell, en les seves possibilitats. Cotxe nou, adaptat a l’estil de conducció d’ambdós. S’acabaven les excuses per justificar l’absència de ritme. Per segona vegada consecutiva la gent estava equivocada. La majoria de proves acabava i acaba darrere del Norris. Però, el que va fer saltar les alarmes, va ser la carrera al Circuit de Barcelona-Catalunya. Allà, Norris patia amigdalitis, no obstant això, va decidir competir, tot i que 15 minuts abans de començar, se’l podia veure vomitant. Encara i això el jove britànic va aconseguir l’octava posició, molt per davant de Ricciardo una vegada més.

L’australià té contracte amb l’equip per un any més; tanmateix, són moltes les fonts que apunten que la seva aventura amb Mclaren arribarà al final més aviat que tard. Haurem d’esperar per veure que li ofereix el futur a Daniel Ricciardo, perquè és un pilot amb talent i ganes de treballar, però que tan sols no ha encaixat amb els de Woking.