Un Gran Premi de Mònaco passat per aigua augmenta el risc, però no el canvi de posicions. Tota la cursa es va decidir, com és tradició, als pit-stops. Allà, Red Bull va aprofitar que tenia la iniciativa per robar-li la cartera a Ferrari. Leclerc va ser el gran perjudicat de la situació i veu com de nou, per causes alienes al seu pilotatge se li escapa la victòria a casa seva.

Red Bull va tornar a fer gala del seu domini de l’estratègia en un Gran Premi on aquest aspecte és vital, robant la cartera a Ferrari, que va perdre la calma i va acabar perjudicant al seu cap de files. Ferrari haurà de ser capaç de millorar la gestió de l’estratègia per poder respondre a Red Bull i capitalitzar la superioritat als circuits on puguin, sinó Red Bull s’escaparà. Sort va tenir Ferrari de que Sainz va preferir esperar a pista per saltar-se el pas per intermitjos, ja que aixó els va permetre evitar perdre la posició amb Verstappen. Seguint la lògica de Catalunya, això hauria significat la victòria de l’holandès, és a dir 10 punts més. Per no parlar de que hauria suposat el primer moment de tensió a Ferrari entre pilots, amb Leclerc per darrera de Sainz.

Per darrera d’aquest grup, Russell i Norris van ser els únics que van poder escapar al tren provocat per Fernando Alonso, que preocupat per la durada dels pneumàtics, va baixar el ritme al mínim possible per evitar el graining que van patir els que van muntar els pneumàtics mitjos. Alonso va ser capaç de mantenir la 7a posició de partida, millor resultat de l’any per l’asturià, però l’Alpine segueix rendint per sota de les expectatives generades abans de la pretemporada. El problema del trenet provocat pel ritme conservador d’Alonso és que més enrere, Ocon va rebre una penalització de 5 segons per un contacte amb Hamilton, i quan Alonso va ser informat de que havia de pujar el ritme no van ser a temps de crear l’espai suficient. Alonso va aconseguir 6 punts per la 7a posició, però Ocon en va perdre 2 al passar de la 9a a la 12a posició.

Mònaco és un món a part, el rendiment a Mònaco té més a veure amb que les circumstàncies et donin una oportunitat i siguis capaç d’aprofitar-la que no pas la velocitat del monoplaça o el pilot (més enllà de la classificació). Per això és possiblement la cursa on l’equip té més importància, ser capaç de navegar entre el trànsit i donar-li al pilot l’espai per guanyar temps és el que dóna la victòria a Mònaco. La victòria d’ahir és tant del Checo Pérez com de l’equip d’estratègia de Red Bull.