Toby Price segueix remuntant i ja s’ha posat al capdavant de la general una altra vegada després de guanyar l’etapa d’avui i aprofitar-se de la caiguda que ha patit el seu rival més directe, Paulo Gonçalves, que malgrat això ha quedat segon a cinc minuts. Pablo Quintillana ha tancat el Top 3 del dia i s’acosta a Stefan Svitko a la general.


El Dakar tornava a l’acció després d’un dia de descans i reprenia la marxa amb una especial de 393 quilòmetres entre Salta i Betlem. El tram era el primer en desert i on la navegació era clau, la qual cosa ha estat determinant per al desenvolupament de l’etapa, on hem vist sorpreses i on s’han vist els pilots de casa molt millor que dies enrere.

Toby Price ha dominat per complet aquest tram i s’ha adjudicat una nova victòria d’etapa, la qual ha estat amb tant avantatge que de passada ha aconseguit obtenir el liderat de la general, que recupera després de diversos dies en què ha hagut de fer una gran remuntada en patir problemes a la tercera etapa.

El líder durant aquests dies, el portuguès Paulo Gonçalves, ha patit una dura caiguda al desequilibrar-se en una zona ràpida amb molts sots, que per sort no li ha provocat cap lesió. Només un ensurt que li ha costat alguns minuts i la pèrdua del liderat. Tot i això, el pilot d’Honda ha mantingut un ritme molt alt que li ha permès ser segon a l’etapa a cinc segons de l’australià de KTM, i es queda a només dos minuts de Price a la general.

El tercer en el dia d’avui ha estat el pilot xilè de Husqvarna, Pablo Quintillana, que ha completat una bona etapa i s’ha mantingut a sis minuts del liderat. A més li ha retallat dos minuts a Stefan Svitko, tercer a la general, al qual ja es troba a només set minuts d’ell. Sense dubte, sorprenent actuació la del xilè amb aquesta muntura, a priori inferior a les que presentava en aquest Dakar KTM i Honda.

Kevin Benavides, una altra de les sorpreses d’aquesta edició, segueix mantenint un gran ritme com a segona Honda en pista. L’argentí ha quedat cinquè a l’especial i segueix en aquesta posició a la general, on està a 25 minuts de Price. Antoine Meo, guanyador de l’última etapa, ha tingut una actuació més discreta avui, i malgrat mantenir la sisena posició a la general, avui s’ha deixat alguns segons amb els seus rivals en quedar vuitè, per darrere de Helder Rodrigues i Gerard Farres, que s’acosten al francès a la general.

Joan Pedrero i Alain Duclos tanquen el Top 10 de la general després d’aquesta vuitena etapa tot i quedar el francès lluny del Top 10 de l’etapa d’avui, la qual ha tancat en desena posició Adrien Van Beveren, 12è a la general. Pel que fa als pilots de casa, destaca també les bones actuacions de Jordi Viladoms, Laia Sanz i Ivan Cervantes, que han quedat dins del Top 20 a l’etapa d’avui i es mantenen amb opcions a la general. Sanz ha guanyat una posició i ja és 14ª a una hora i sis minuts del liderat, encara que Viladoms i Cervantes la segueixen just darrere a escassos minuts. Veurem com acaba aquesta lluita entre catalans.

Demà el Dakar segueix a Belén amb la novena etapa en què els pilots hauran de fer un total de 396 quilòmetres deixant de banda la navegació a la que serà una etapa marató marcada per la intensa calor, que podria deixar-nos noves sorpreses a la categoria de motos.