Aquest cap de setmana arriba la segona ronda del campionat mundial de motociclisme, el Gran Premi d’Argentina, al circuit de Termas de Río Hondo. A la categoria petita, la més disputada de totes, els pilots que van estar al capdavant a Qatar tractaran de consolidar les bones sensacions, mentre que la resta haurà de treballar per fer-se un lloc en la lluita.

Dues setmanes després d’un vibrant inici de campionat a Losail, la categoria més petita del motociclisme aterra a Sud-Amèrica, a Argentina, seu del segon Gran Premi de l’any. El circuit de Termas de Río Hondo alberga el quart GP de la seva història al mundial de motociclisme amb molts candidats i incertesa meteorològica. Es tracta d’un traçat de 4.805 km, amb 14 revolts, força ràpid i amb diverses zones que afavoreixen els avançaments.

De la passada edició poc es pot dir, ja que els pilots que van estar-hi al capdavant (el podi el van conformar Khairul Idham Pawi, Brad Binder Jorge Navarro) estan aquest any disputant el mundial de Moto2. No obstant, va ser una edició marcada per les condicions meteorològiques inestables, una circumstància que podria repetir-se aquest diumenge i que, com es va veure, pot propiciar l’aparició de candidats al triomf força inesperats.

En cas que les condicions siguin favorables, es pot esperar una cursa disputada, amb els habituals grups de pilots intercanviant constantment les seves posicions, especialment a la llarga recta entre els revolts 4 i 5, on els rebufs jugaran un paper important. Convé tenir en compte pilots com Joan Mir, Jorge Martín Romano Fenati, protagonistes a Qatar; com a candidats a la victòria. No obstant això, no cal oblidar pilots com John McPhee Andrea Migno, que fa dues setmanes van ser les sorpreses positives.

D’altra banda, tenim a pilots que van signar actuacions decebedores a Losail però haurien d’estar més a prop de la lluita. Parlem, sobretot, de Niccolò Antonelli, Nicolò Bulega Enea Bastianini, que encara han de demostrar que són candidats a endur-se’n aquest títol. Un altre sector de la graella que va mostrar a Losail un rendiment molt millorable va ser el dels equips Mahindra, que van estar lluny de les Honda i KTM, veurem si aquesta situació continua a Argentina o si el fabricant indi aconsegueix estar a l’alçada dels seus competidors.

L’acció en pista transcorrà entre el divendres 7 d’abril i el diumenge 9, amb els següents horaris (hora local):

Divendres 7 d’abril:

FP1 – 09:00

FP2 – 13:10

Dissabte 8 d’abril:

FP3 – 09:00

QP – 12:35

Diumenge 9 d’abril:

Warm-Up – 09:40

Cursa – 13:00