La Fórmula 1 competirà a Itàlia per primer cop aquesta temporada, concretament a l’Emília-Romanya, en la que serà la setena prova de l’any

La Fórmula 1 continua la temporada 2024 a Itàlia, amb el Gran Premi de l’Emília-Romanya, un dels esdeveniments més clàssics del campionat. Max Verstappen voldrà obtenir la victòria després de quedar en segon lloc a Miami, mentre que McLaren i Ferrari busquen ser les alternatives.

El Circuit

L’Autòdrom Enzo e Dino Ferrari d’Imola compta amb 4,9 quilòmetres de longitud i 19 revolts. És un circuit una mica estret on és complicat avançar. A més a més, només disposa d’una zona de DRS, a la recta principal.

La Història

El traçat va acollir una cursa de Fórmula 1 per primer cop l’any 1963, no obstant això, no va ser fins a 1980 que va albergar el Gran Premi d’Itàlia.

L’any 1981 es va convertir en el Gran Premi de San Marino i Monza es va convertir en el  traçat principal italià. L’any 2006 va tenir lloc l’últim Gran Premi a Imola fins a la temporada 2020.

L’any passat no hi va haver cursa en el traçat italià, ja que l’esdeveniment es va tenir que cancel·lar degut a les grans pluges que va patir la regió.

Copyright: Red Bull Content Pool
McLaren vol seguir a l’alça

Lando Norris va donar la sorpresa al Gran Premi de Miami. El pilot britànic de McLaren va fer un gran pilotatge, guanyant-li el pols a Verstappen. És cert que el RB20 del neerlandès va patir danys i que Norris va tenir l’estratègia de cara, però abans de patir aquest incident, tampoc era capaç d’allunyar-se d’Oscar Piastri.

McLaren vol mantenir aquesta situació i per això portarà millores importants, de la mateixa manera que ho va fer a Miami. D’aquesta forma, Red Bull viu una situació una mica complicada per primer cop des de principis de la temporada 2022.

Red Bull i Ferrari confien en les noves millores 

Per descomptat, l’equip de les begudes energètiques no es quedarà de braços creuats. Els austríacs tenen pensat portar un conjunt de millores molt interessants a Imola, i esperen tornar a liderar la categoria.

Per la seva part, Ferrari és una escuderia a tenir en compte de cara a aquesta cita. L’Scuderia és un dels altres equips que introduirà una gran actualització aquest cap de setmana. A Miami, en termes generals, es van veure una mica enrere amb comparació amb McLaren i Red Bull. D’aquesta manera, si fan un petit pas endavant, podríem veure una lluita molt interessant a les primeres posicions.