La temporada de la GP3 s’acaba aquest cap a Abu Dhabi i encara hi ha tres pilots que poden guanyar el campionat. Amb un Charles Leclerc que arriba com a líder del campionat, per davant d’Alex Albon i Antonio Fuoco, encara amb opcions.

Charles Leclerc: El metrònom

En el seu debut com a pilot de la Ferrari Driver Academy, Charles Leclerc ha sabut suportar la pressió que significa competir a la GP3 alhora de ser pilot reserva de Haas F1. De seguida el monegasc va sorprendre a tothom amb la victòria en la primera cursa a Barcelona. Seria la primera seguida de les de Spielberg i Spa-Francorchamps.

Això somat a una constància en zona de punts i pocs errors, l’ha situat en primera posició en el campionat i també gràcies a no tenir caps de setmana desastrosos com Albon (a Spa) o Fuoco (a Sepang).

Si les coses van com semblen que han d’anar, Leclerc aconseguiria el seu primer campionat en monoplaces, i faci el que faci, essent pilot jove de Ferrari seguirà essent reserva de Haas pel 2017 i competirà amb Prema a la GP2.

Alexander Albon: La revelació

Després d’haver quedat exclòs dels programes de joves pilots de Red Bull i Lotus, Alexander Albon és un pilot que mai es deixa vèncer i menys ara que no té el suport de cap equip de Formula 1. És per això que pilota en un dels millors equips de la GP3 – ART GP, i amb 3 pilots vinculats a un equip de Formula 1.

Gràcies a les seves 4 victòries, Albon vol privar el seu company d’equip de guanyar el campionat de GP3. Un cap de setmana horrible a Spa-Francorchamps, va ser el que li va fer perdre la distància amb Leclerc.

De cara a 2017, Albon té pinta de fer el salt a la GP2, probablement amb ART GP a qui ja li ha demostrat que amb un bon cotxe, és capaç de fer coses grans.

Antonio Fuoco: L’experimentat

Competint a la GP3 des del 2015 any en que va acabar quart, Fuoco és dels candidats del títol el únic que no es debutant, encara que amb el nou cotxe de 2016 tothom iniciava el campionat amb igualtat de condicions.

La constància és el que ha fet arribar al italià amb opcions per guanyar el campionat. Inclòs la manca de podis no ha estat un problema per al italià que ha reforçat més que mai el seu lloc dins del programa de joves pilots de Ferrari.

I pel 2017, el somni de arribar a la Fórmula 1 continua amb l’equip Prema a la GP2 amb un company d’equip com Leclerc.